Wednesday, 8 November 2006

Assalamualaikum...

Kelihatan ramai yang memakai baju kurung/kebaya warna warni bila datang ke office hari ini... Rasa seronok dan cantik!... Walaupun hari ini sudah masuk hari ke - 16 bulan Syawal (waduh, dah setengah bulan dah ye kita beraya), namun suasana dan kemeriahan raya tu tetap dirasai... Ni semua gara gara aku dan kawan2 aku yang memang giler nak beraya... Balas dendam lah konon sebab tak dapat gie beraya umah orang... Heheheheeeee....

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Hari ini, department aku buat jamuan raya... Alah, bukan kami engage caterer ke ape, potluck aje... Tu je yang mampu (rendah diri la konon)... Heheheeee... Tapi yang kelakau nye, potluck2 pun, bila dah kumpul2, mak aiihhh... terkejut aku! Punye lah banyak makanan... Dah macam makan kat hotel dah... Aku ingatkan kalau potluck nie, respon mesti kureng punye... Biasalah, dah ramai dok kat bandar, semua malas masak... Semua pakai tunjuk2 aje...

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Gitulah, memang banyak sangat makanan... Dari yang simple2 sampailah yang susah2... Dari dessert sampailah ke main course... Betapa meriahnya meja hidangan kat office aku nih... Aku dapat lihat masing2 sudah mula mengangkat dan meletakkan juadah mereka diatas meja... Ada yang aku tak pernah/tak suruh bawak pun dia orang bawak sekali... So, kira lengkaplah segala juadah... Cuma yang tak de ialah kuih raya aje... Masing2 asyik fikirkan apa yang hendak dimakan, sampai terlupa nak bawa kuih raya... But its OK sebab kemeriahan tu tetap ada....

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Aku sebenarnya nak bawa lontong (nasi impit dan kuah lodeh) tapi memandangkan member yang sorang lagi tu nak bawak, aku terpaksa cancel dan cari menu lain... Last2 aku decide nak bawa nasi dagang... Ape lagi, orang dari Pantai Timur tersenyum lebar bila dapat tahu antara menu utama ialah nasi dagang... Menu ni, bukan aku yang masak... Aku tempah aje sebab aku memang tak tahu nak buat... Yang penting, aku dapat sajikan menu ni khas untuk kawan2 aku kat office nih...

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Majlis berjalan lancar tanpa sebarang masalah... Yang paling best, boss mat salleh aku tu pun ade sekali dan dia hadir dengan berbaju Melayu warna hijau... Aku tak sangka yang dia agak sporting mengenakan pakaian tradisi Melayu itu... Setengah orang, tak nak pakai... Tapi dia cam OK aje... Lengkap dengan sampin! Aku terfikir, macam mane lah agaknya dia ikat sampin tu ye ??? Musykil gak aku.... Heheheheheeeeee.....

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.