Monday, 22 January 2007



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ok...

Again, its Monday dan selalunya orang akan kurang bercakap pada waktu pagi Isnin... Ada orang cakap, Isnin adalah hari yang tak baik @ 'black day' untuk mereka yang bekerja... Well, aku tak percaya semua tu... Semua tu karut!!... Bagi aku, semua hari adalah sama... Semua hari bagi aku amat menggembirakan...

Ye, mungkin pada individu lain, mereka akan berfikir sedemikian... Tapi yang menjadi persoalan, kenapa hari Isnin tu dilabelkan sebagai hari takde mood, hari buruk dan sebagainya... Kenapa tidak hari Ahad? Kenapa tidak hari2 yang lain... Jelas kat sini, semuanya bergantung pada minda masing2... Kalau kalian rasa hari tu adalah hari paling buruk dalam sejarah hidup anda, maka buruklah hari tu... Maybe, ade sesetengah kita ditimpa kesusahan, or mungkin terlibat dengan kemalangan... So, mereka terus rasa down dan hilang mood hari tu... Not to forget, those who are sick!!... Biasalah tu kan...

I always start my day with things I like to do... Bila melangkah keluar dari rumah, aku berdoa semoga tidak ada perkara yang buruk berlaku pada diriku... Minta dijauhkan sama sekali... And then, aku dah set dalam minda aku ni, apa yang perlu aku lakukan sepanjang hari... Whether to solve problems or looking for more problems??? This is decision I have to make... Of course, siape pun tak nak masalah kan? So, aku pandu kereta aku dan terus ke office...

Rasa seronok bila sampai di office... Rasa seolah olah diri aku segar bugar... Aku jumpa kawan2, having breakfast with them... Borak dan ketawa ramai2... Alangkah seronoknya... Dan semua ni tak berakhir disitu... Ada yang menegur aku, kenapa aku nampak ceria hari ini... Well, aku pun tak perasaan but what I did is, whoever passes by, I just give them a smile....That would be enough... Tak sangka pula ada yang perasan...

Anyway, aku selalu ingatkan diri aku... whenever I start my day, don't start with something which is negative... Then, it will change respectively... That is what I believe...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.