Tuesday, 6 February 2007

Semalam member aku tanya kat aku...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Ko nak pi Seam Reap tak Reez???"... Alamak, tersentap aku kejap... Kalau diikutkan hati, aku nak ler ikut... Berjalan, siapa tak nak kan? Tapi, bila aku fikir2 balik, ongkos... pastu cuti lagi... Aku rasa macam tak done aje...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Depa nie semua nak pi in group... Katanya, nak pergi tengok Angkor Wat tu haa... One of the historical place kat sana... Memang menarik tapi tulah, aku terpaksa lupakan atas faktor diatas... Lagipun, depa nak pi bulan Mei ni... Cuti hari buruh selama 4 hari... Aku ade gak risik2 dia orang, berapa diaorang abis beli flight ticket, accomodation dan makanan... Adelah dalam RM400 lebih... Tu belum masuk duit belanja kat sana... Yelah, walaupun kat Cambodia tu agak teruk dari segi infrastructure dan sebagainya, kadang2 kita tak tahu.... Ada gak tempat menarik or tempat yang boleh untuk kita beli belah... Apa2 pun, duit belanja kene ada... Pulak tu, kat situ dia orang tak pakai matawang tempatan iaitu riel sebab terlalu rendah... So, mereka semua pakai US Dolar kalau urusniaga!!! Mak aih, merasa darab 3.5 for every RM1... Mahal tu... Tu satu... And then, passport nak kene ready beb!... Kalau tak, macam mane nak masuk border Cambodia tu... Again, nak kene carik lagi RM300... So, bila aku congak2 balik, banyak gak aku nak kene spend kalau aku ikut...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Memandangkan aku ade big plan next year, aku terpaksa tolak cara baik kat dia orang... Bukan aku tak nak ikut, tapi aku ada banyak perkara yang nak kene fikir sebelum buat keputusan... Sebelum nie aku dok risau, takut bulan Mei tu nanti, kelas aku nak mula semula... So, kalau kelas dah start, takkan aku sibuk dok kehulu kehilir menjelajah negara orang... Ketidakpastian ini menyebabkan aku agak berat untuk mengikut dia orang sekali... Takpe lah... Maybe next trip (kalau ada lagi....)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

This year aku kene berjimat sikit... Baik dari segi cuti mahupun RM... Cuti tahunan yang diperuntukkan untuk aku cuma 21 hari aje... So, aku kene pandai2 manage cuti aku supaya tak short dikemudian hari... Next year, aku nak jalan jauh, so sedikit cuti tahun ni aku kene bawak ke tahun hadapan... Kalau tak, nanti next year aku tak cukup cuti pulak... So, kalau member ajak jalan tu, aku kene tengok depa nak gie mane dan kalau perjalanan tu tak memakan masa yang panjang, aku OK aje...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.