Thursday, 8 February 2007

Semalam lepas kene pujuk oleh beberapa orang, akhirnya aku setuju gak nak tolong dia orang nih...

"Ooo... Pandai korang pujuk aku ye... Mentang2 ler hati aku ni cepat cair... Bukan main lagi ayat korang nak suruh aku in-charge benda yang aku tak pernah buat..."

Anyway, aku menghadirkan diri aku dalam meeting depa hari ini... Katanya nak bincang nak buat apa untuk persembahan malam 3 Mac nanti... Setiap kumpulan kene buat satu persembahan... Adelah beberapa orang yang hadir dan rata ratanya aku tak kenal sangat... Tapi yang pasti, kami semua dari kumpulan yang sama... Kumpulan Hijau...

Bahang karnival kian terasa... Masing2 sibuk mempersiapkan diri masing2 menjelang hari pertandingan 3 Mac nih... Begitu gak dengan group aku... So far, aku tak dengar lagi group lain nak buat ape untuk malam tu... Entah2 cuma group aku je yang beria ia nak buat... Rasa satu macam lak...

Bila ditanya diri masing2, mulalah keluar macam idea... Ade nak buat nyanyian lah.. Ade nak berlakonlah... Nak menari lah... Macam2 lah yang aku dengar... Aku banyak berdiam diri sebab nak dengar apa yang mereka ni nak buat... Paling ketara aku dengar ialah depa nak buat dikir barat...

Hmm... Dikir barat??? Aku bukan tak setuju nak buat dikir barat tapi aku rasa macam dikir barat tu kita cuma boleh ketengahkan satu dua bentuk movement aje... So, kalau nak menang, agak susah sikit... Lainlah kalau group lain pun buat dikir barat dan malam tu memang khas untuk show dikir barat saja... And then, kita nak kene carik tukang karut dan segala peralatan untuk berdikir barat... So far, tak pulak antara mereka ni yang pandai berdikir barat... Takut nanti bila buat tu, macam kartun pulak... Tak endak ler aku... Nanti buat gelak orang aje...

So, cakap punye cakap, mereka tak boleh nak decide... Then si ketua ni dok pandang kat aku... "alahhhh... aku lagi...." Kenapa aku juga yang dia pandang... Tiba2 je aku cakap... "Senang aje, since semua orang suka sangat nak menari, then kita buat tarian aje"

Semua orang senyap... Aku lak yang jadi panik... Dia orang nie bengang ngan aku ke? Tanpa mempedulikan dia orang semua, aku terus menyuarakan pendapat aku... Sesuatu yang dia orang tak pernah fikirkan sebelum nih... Aku pun sebenornya tak pernah terfikir pun... Tapi tah tiba2 aje aku dapat idea ni, terus aku cakap... Aku bagitau kat dia orang, untuk tarian kali ini kita buat variety dance... Bukan satu aje dance, tapi multiple dance in one show.... Macam mane tu yek???

My idea was, gabungkan dikir barat (since ade akak ni suka sangat dikir barat!) dengan tarian moden iaitu few modern dance... Kira compilation show lah ni... Aku ingat nak selitkan sikit unsur2 ketimuran dan juga kebaratan... Dance yang macam mane, aku tak dapat nak bagitau sebab aku pun tak boleh nak fikir... Kalau dikir barat tu dah kemelayuan dan tradisional, tarian ape lagi yang melambangkan ketimuran??

Dalam riuh rendah depa nie dok bercakap pasal lagu... Tiba2 aje aku teringat lagu Jawa!!.. Ape lagi, aku terus cakap dangdut dance sebab aku gerenti sure semua orang akan suke punye... Budak2 lelaki tok sah cakap ler kalau bab gelek2 nih... Hehehehe... And then lastly, aku pilih cha cha dance untuk menampakkan balance antara timur dan barat tu...

Tak sangka lak depa ni terus setuju dengan cadangan aku tu... Takde nak tapis2 dah... Aku pun pelik bila dia orang nie main accept aje... Aku rasa aku bukanlah ketua untuk bahagian ni... But aku rasa terharu sebab dia orang respect dan appreciate idea aku... Tak tahulah, mungkin dia orang hargai atau mungkin dia orang ni dah takde idea lain... So, ape yang ada, sapu ajelah...

Next task.... KENE PRESENT IDEA...

Whaaaaatttttttttttttttt???!!!!!!! Alamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkk.....

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.