Monday, 26 February 2007

Pagi, aku datang kerja... Straight away have breakfast... And then, sharp pukul 9.00 pagi masuk bilik meeting...

Adelah dekat sejam lebih meeting tu... After meeting, I have to clear some few URGENT matters on my table... Some new cases for registration, payments and also correspondance with clients... Gedebak gedebuk, dah 12.00 tengahari...

Cepatnya masa berlalu!... At 12.30 pm, meeting with the dancers kat Bilik Aerobik... Practice and rehearse step with them... Tinggal beberapa hari saja lagi sebelum pertandingan bermula 3 Mac ni... Risau gak aku sebab ada sesetengah dancers nie macam endah tak endah aje... Well, susahkan kerja dengan orang yang tak reti bertanggungjawab ni...

Aku tak sempat nak lunch pun... Hanya sempat makan roti dengan minum air panas mati aje... Tak kesahlah tu... Petang karang I can have heavy dinner...

At 3.00 pm, meeting lagi sekali dengan vendor/event manager yang nak buat opening and closing ceremony for this carnival... I'm not alone actually because another committee will be around to discuss critical area... So far, semua dah confirm including artist for that night... We engage Rabbani, Amy Mastura and Ramli Sarip to be our guest artist that night... Harap all of them (the MIT's) will love it....

Selesai meeting dengan vendor, again rehearse tarian dengan my group @ 5.30 pm... This time everybody is around and we practice sampai pukul 7.30 malam... Of course letih, tapi enjoy... Aku sebenornya tak nak ler practice lama2 tapi sebab dia orang ni yang nak, aku ikut ajelah... I have to admit, some of them are very committed... Truly, I'm amazed!...

Dah selesai semua, aku tak terus balik... Hari ini juga, aku kene keluar cari bahan dan costume untuk my group... Gie sewa pakaian dan sebagainya... So, berlarilah aku ke Masjid India dan kawasan sekitar with few of us... Alhamdulillah, nasib baik jumpa semua barang yang dicari... That time pun, ramai yang pergi sekali so we split into few groups untuk cari bahan... Bila berkumpul semula, we compile semua bahan dan buat kira2... Banyak gak kami spent... Dekat RM700... Anyway, doesn't matter sebab ada budget...

Sampai rumah dekat pukul 10.00 malam... Rasa letih sangat tapi lega sebab aku dah buat semua benda yang sepatutnya aku buat... Sekarang, aku dan team kena pastikan kemenangan berada dalam tangan... Insya Allah...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.