Sunday, 11 February 2007

Setelah bertahun tahun lama... Dia sentiasa ada disampingku... Ketika aku memerlukan seseorang teman yang boleh mendengar dan bercerita tentang segala galanya...

Kini, aku 'hilang' teman rapatku... Hilang untuk seketika... 2 tahun yang akan datang, aku mungkin tidak akan dapat melihat dirinya lagi... Dia telah pun pergi... Pergi mengejar impian dan cita citanya...

Aku redha... Ini semua untuk kebaikan dirinya juga... Aku sentiasa mendoakan kejayaannya disana... Kerana selepas 2 tahun, dia akan kembali juga... Kembali dan meneruskan kehidupan seperti sedia kala....

Tadi masa kat KLIA, sekali lagi aku dapat menyaksikan pesta air mata... Aku dapat lihat mama menangis teresak esak... Kak Lily, Anis pun sama gak... Daddy cuba selindungkan kesayuan tapi aku tahu, jauh disudut hatinya, dia merasa kehilangan... Anak yang menjadi harapan keluarga akan pergi meninggalkannya untuk jangka masa yang boleh tahan lamanya... Sekarang, tinggal lah mereka berempat satu rumah meneruskan kehidupan seperti sedia kala...

Waktu baru sampai airport, aku masih lagi OK... Ceria seperti sedia kala... Tapi bila tiba masanya kawan baik aku ni masuk departure hall, aku jadi serba tak kena... Aku rasa resah gelisah... Dan bila aku berhadapan dan bersemuka dengannya, tidak semena mena air mata aku jatuh berguguran... Aku tak tahu kenapa aku rasa sedih sangat... Kalau aku dah teresak esak, kawan aku ni pun sama gak lah... Itulah saat yang menyedihkan selama aku berkawan dengannya...

Kami berpeluk erat seperti tidak mahu melepaskan... Tapi sampai bila? Dia harus pergi dan aku kena merelakan pemergiannya... Dalam kepala otak aku, aku tetapkan bahawa dia bukan pergi untuk selama lamanya... Dia bukannya pergi ke bulan... Bukan merantau ke galaksi yang lain sehingga aku tidak mungkin dapat berjumpa dengannya lagi... 2 tahun tu tak lama, pejam celik dah pun 2 tahun... Kalau tak pun, aku boleh pergi melawatnya disana... Bukannya aku tak boleh pergi...

Kami bertukar salam dan dia sempat berpesan kat aku supaya menjaga diri dan sentiasa menulis padanya... In fact, jika berkesempatan, online YM... Tapi mungkin ada problem sikit sebab perbezaan masa antara Malaysia dan Wellington ialah 5 jam... So, kalau kat sini pukul 10 pagi, kat sana dah pukul 3.00 petang... Usually, early in the morning aje yang dia free sebab lepas tu dia dah kene attend kuliah (berdasarkan schedule universiti) So, selalunya akan clash.... But it's OK sebab kalau aku tak jumpa dia dalam YM pun, aku masih boleh antar e-mail kat dia... Bisa diatur!

Waktu drive balik tadi, aku teringat pengalaman aku dengan dia... Kami berkawan rapat sejak sekolah... Dan sampai dah keje pun, kami masih berkawan... Aku selesa dengan dia dan so far, aku tak pernah ler jumpa member sebaik dia... Walaupun kadang2 ada perselihan faham, ikatan persahabatan tu tetap utuh... Aku harap ianya akan kekal sampai ke tua...

Aku tak dapat nak bayangkan hari2 aku kat sini... Aku hilang sementara teman untuk gie shopping, teman berbual (sebab aku ni banyak bercakap dan tak semua orang boleh layan aku nih.. Hehehehheheheheee...), teman nak dengar apa yang aku rasa.... Tapi aku masih OK sebab aku ada lagi kawan2 yang lain yang berada disamping aku... So, I think I can handle myself for sometime...


Nota:-
Bila kita jadi terlalu rapat dengan seseorang, kita akan dapat rasa satu pertalian yang sangat erat dengannya dimana sukar untuk kita jelaskan dengan perkataan... Hanya perasaan dan hati saja yang tahu betapa eratnya pertalian ini...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.