Monday, 12 March 2007

When someone tells you...

"I love you with all my life", apa yang kalian rasa?

Aku rasa benda tu non-sense! Tahu kenapa? Sebab jika kita benar2 cinta pada seseorang, kita tidak seharusnya melafazkan kata kata cinta kepadanya, sebaliknya membuktikan cinta kita itu dengan perlakuan atau perbuatan...

Tunjukkan! Bukan sekadar cakap dimulut saja... Aku sendiri boleh buat, boleh cakap kat perempuan yang aku cintakan dia orang... Tapi sejauh mana cinta itu akan pergi?

Satu lagi, kekal ke cinta sesama manusia ni? Sedangkan bunga yang kembang mekar pun akan layu, inikan pula manusia... Well, to me tok sah ler nak cinta dan jiwang2 sangat sebab kita tidak tahu sejauh mana pasangan kita akan bersama dengan kita; waktu susah, waktu senang... Sepatutnya cinta kepada Allah itu lebih hakiki sebab kita tahu dikemudian hari, kita akan pulang kepadaNya juga... So, adalah lebih baik kalau kita jatuh cinta kepadaNya dari jatuh cinta sesama manusia yang sememangnya sentiasa berubah ubah...

Sorry to those yang hangat bercinta... Aku bukan nak kata aku betul 100%... Yes, sebagai makhluk yang lemah dan kerdil, aku tak boleh lari dari hakikat yang aku akan jatuh cinta juga dikemudian hari... Biasalah tu, kita manusia akan tertarik dengan pasangan yang berlawanan seks... Semua orang ada nafsu, beb... But what I'm trying to say is, don't be carried away with love sebab bila kita carried away, fikiran jadi tak betul... Kita hilang pertimbangan dan diwaktu itu, nafsu akan menguasai segala galanya... Mulalah kita buat benda yang tak elok!

Itulah realiti zaman sekarang... Aku dapat lihat kat KL nun haa... Ramai anak muda keluar berpasangan... Paling tak masuk akal, yang masih dibangku sekolah pun ada... Sibuk dok berkepit sana sini, berpegang pegang tangan tanpa segan silu... Inikah budaya kita sekarang? Itu ke yang kita mahu? Bila ditanya, jawapannya cuma satu... "Saya suka dia, dan saya cintakan dia!"... Huh!! Cinta??? Cinta ke bendanya??? Sekolah tak habis lagi, hidung masih berhingus dah bercinta sakan??? Kan ke pelik namanya tu?

Kalau dah kerja, umur dah lepas 25 tahun tu lainlah ceritanya... Nie baru 15 tahun! Adoiiiii, apelah nasib budak zaman sekarang...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.