Sunday, 4 March 2007

Aduhhh.....

Lembik aku dibuatnya... For the first time, aku rasakan macam badan aku nie takde deria rangsangan... Rasa macam aku berada di awang-awangan... Melayang layang...

Aku penat giler hari ini.. Semalam baru abis satu big event... Event yang paling besar yang pernah aku handle dalam sejarah aku bekerja... And then, benda yang aku buat ni bukannya purely work related tapi involve dengan semua kakitangan dalam syarikat aku... Well, social activity ni penting untuk semua orang... Aku buat pun atas dasar suka2 dan nak menggembirakan semua orang...

Selalunya aku akan ambil cuti lepas habis event tapi bila fikir2 balik, rasa macam malas lak nak cuti... Aku pun nak simpan cuti.. Event habis malam tadi dan aku mempunyai banyak masa untuk rehat... Petang tadi pun takde buat ape... Baring dan tidur aje...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Yesterday, company aku baru buat satu karnival untuk kakitangannya... Event yang bertemakan sukan dan hari keluarga ni berlangsung di pusat latihan milik syarikat aku kat Bangi... Well, it just a one day event tapi aku rasa macam seminggu punye event... Macam2 benda nak kena buat...

I have to ensure yang semua kerja dan program berjalan seperti yang dirancangkan... Tetamu yang dijangka hadir pun ramai and my responsibility is to make sure yang mereka semua dapat apa yang sepatutnya mereka dapat... Agak meriah gak karnival kali ini... Dah nama pun "Gempak" so, kenelah gempak! Aku difahamkan, selama ini syarikat aku atau mana2 anak syarikat yang lain memang tak pernah organize karnival macam ni... Ni kira first time lah... So, masa meeting dengan pihak pengurusan, korang tahulah macam mane karenah mereka ni... Takut sangat nak bagi kami buat karnival ni... Yang tak confident pun ada gak... But anyway, kami semua always take it positively dan keep on approaching them... At last, berjaya gak...

Karnival yang aku dan kawan2 buat nie merangkumi semua peringkat umur... Dari budak2 sampailah ke orang dewasa... Ada acara sukan dan juga persembahan kesenian... Acara bekeluarga pun ada sekali memandangkan tema kami berkonsepkan sukan dan kekeluargaan... So, korang imaginelah betapa meriahnya tempat ni dengan kunjungan pelbagai lapisan masyarakat... Ada gerai2 macam hari kantin, acara lumba lari, acara tarik tali, persembahan tarian dan sebagainya...

Before that, semua kakitangan dalam syarikat aku telah dibahagi bahagikan kepada rumah sukan masing2... Alah, macam masa sekolah2 dulu... Ada rumah Merah, Biru, Hijau dan Kuning... So, disetiap acara sukan tu, rumah masing2 akan menghantar wakil untuk bertanding... Rasa seronok sangat sebab masa acara tu bermula, kita teringat masa zaman sekolah dulu... Cuma kali ini, dalam versi orang dewasa lah... Hehehheheheee...

Masa keputusan diumumkan, rumah aku iaitu Rumah Hijau dapat nombor 2... Kami kalah pun cuma beberapa point aje sebab masa acara penutup tu, tiada wakil yang larat nak bertanding... Waktu itu merupakan acara lari berganti ganti 4 X 400 meter... So, semua orang dah pancit dan dah injured... Terpaksalah let go... Anyway, banyak gak acara yang kita orang sapu bersih... Hehehehheehe...

Oklah, aku dah tak larat dah ni... Mata dah ngantuk... Korang tengok ler gambar yang sempat aku ambik... Ada sesetengah tu, kamera kawan aku... Thanks to him!


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.