Friday, 9 March 2007

Fuhhhh...

Sekali lagi aku telah mengharungi waktu yang amat mencabar dalam hidup aku... Well, early in the morning, my day doesn't turn up to be like what I'm expected... Macam2 hal berlaku and I need to sort things accordingly...

Morning itself, I need to solve other people's problem... Heyy!! Who am I?!!! Problem solver ke? Asal ada masalah, datang cari aku... Aku ni bukanlah tak mahu tolong orang, but again... I have my own personal problem to think off... Problem aku tak setel, nie kan nak selesaikan masalah orang... Errr... muka aku ni memang muka penyelesai masalah ke???

Tapi sesetengah orang ni memang tak reti bahasa agaknya... Yang dia tahu, masalah dia selesai... Aku lak akhirnya terkontang kanting sorang sorang... Bila fikir2 balik, malas aku nak layan semua ni... Lantaklah!! Pandai2 lah dia orang cari penyelesaian sendiri... I'm so tired doing all this and guess what, I'm not going to compromise again with them... After all, it doesn't come from me... It was them who created those problems... So, fikir sendirilah!!

Aku dapat berita yang bekas CEO aku, Datuk Nik Hassan Abdul Rahman telah pulang ke rahmatullah malam tadi... Innal lillahi wainna lillahi rajiun... Actually Dato' memang dah lama sakit dan selama ini wife dia (which is going to be my future boss) yang jaga dia kat rumah... Memang kesian kat Puan Maria; kejap2 kena balik and look after his beloved husband...

For your info, Dato' merupakan bekas Menteri Besar Terengganu dan telah memegang jawatan CEO company aku pada tahun 1990-an (if I'm not mistaken)... Masa tu, ramai staff company aku happy sebab Dato' always take care semua orang... Baik dari tea lady, receptionist sampailah ke barisan pengurusan... Kalau ada yang tak puas hati dengan pengurusan syarikat, Dato' akan cepat2 selesaikan tanpa sebarang kekecohan... He's a good man and a very good employer!..

Dato' meninggal dunia pada usia 78 tahun, meninggalkan ramai anak dan cucu... Al Fatihah buat Dato'...

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.