Sunday, 15 April 2007

Ho hoo...

Today, jadual aku agak tight sikit... Kalau member lain sibuk dan takde masa (sampai siap announce dalam blog... Hi hi hi hi hi hii... Jangan marah aa...), aku pun sama gak... Tapi tak delah sampai aku tak de masa nak taip entry kali ini...

La ni, aku dah ada Media Center yang bakal membantu aku untuk mencoretkan pelbagai jenis cerita, so tak de alasan untuk aku 'ponteng' untuk menulis entry for all my beloved friends... Lagipun, aku dah janji, kalau takde hal... aku akan terus menulis selagi ada idea dan semangat...

Pagi tadi aku bangun agak awal... Entah, aku rasa tak boleh tidur sangat sebab excited... Excited pasal umah aku dah totally wireless... Kalau aku nak online, aku boleh pergi kemana saja diceruk rumah aku ni untuk online... Dalam bilik air, bilik tidur, dapur, porch kete... semuanya boleh lah asalkan aku berada dalam lingkungan 100 meter dari router aku (ermm... jauh gak tu... Rasanya lepas sampai 3, 4 bijik rumah jiran aku pun masih boleh dapat 'excellent' signal)... So, aku dengan bersemangatnya bangkit dan cuba masuk... Wahhhh... terus log on dan pantas dapat capai laman web... Sukanya sampai leka... Tak mandi, tak breakfast.... Hi hi hi hi hi hi hii...

Dah tengahari sikit, barulah aku bersiap... Aku dah janji ngan abah dan emak kerumah makcik aku kat Lembah Jaya, Ampang... Ada kenduri kesyukuran... Dia nak gie buat umrah bulan depan... So, aku bawaklah depa semua kesana...

Dalam masa yang sama, depa nie ade meeting keluarga... Adik beradik bapak aku dah berkumpul, so banyaklah cerita yang keluar... Cerita tulah, cerita inilah... Siap ngan ipar2 sekali join quorum berborak... Tak habis2... Aku lak, malas nak ambil port, lepak kat luar rumah aje... Borak ngan sepupu aku yang lain... Takde ape citer sangat sebab sepupu aku nie semua budak2 lagi... Sekolah pun tak abis... So, kalian paham2 ajelah kan... Kalau nak borak pun, citer pasal belajar, pasal sekolah.. Tu ajelah... Nak borak pasal benda lain, depa mane reti...

Aku pesan kat mak yang aku tak boleh lama2 sangat kat situ... Bukan aku tak suka or rasa tak selesa... Aku kalau takde hal, aku tak kesah stay lama sikit... Sebenarnya, aku nak kene balik buat sesuatu untuk esok... Actually, aku dah janji ngan officemate aku yang aku nak bawak kek gula hangus untuk depa semua... Boss aku nak masuk keje balik selepas cuti yang panjang... So, that is my plan lah... Dekat Maghrib, kami pulang kerumah...

Kul 9.00 tadi, aku start bancuh adunan... Well, nak buat kek gula hangus nie bukan susah pun... Bahan yang diperlukan pun tak banyak... Before this, aku pernah tolong makcik aku buat... So, sebab dah ada pengalaman, boleh ler aku buat sendiri... Just follow the recipe aje... Bancuh punye bancuh (pakai tangan tau, tak pakai mesin!) dekat 10.00 lebih baru siap... Penat gak nak bancuh sebab adunan tu akan pekat bila kita start masukkan tepung yang dicampur dengan soda bikarbonat... So, dia akan kelihatan macam kaya yang pekat...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Rasa happy sebab bila dah masak tu, kek tu naik... Aku risau takut bantat aje... My mom said, as long as sukatan betul, then takkan bantat... Aku tak bakar kek tu, tapi kukus cara lama... Alah, pakai kukus yang tiga tingkat tu...


:)

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.