Saturday, 14 April 2007

Aku rasa sudah menjadi rutin aku dan rakan rakan untuk berkunjung ke PC Fair ini... Rasanya, setiap kali ada pameran komputer @ jualan besar2an barangan yang berkaitan dengan IT, aku memang takkan ketinggalan... Nak kata aku ni belajar IT, tak gak... Paper IT pun aku takde, tapi aku memang minat giler ngan 'gadgets' nih... Ada saja benda yang aku tahu dan nak cari...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku memang obses dengan benda2 yang berkaitan IT... Entah kenapa, minat aku amat mendalam... Kalau ada benda baru yang keluar in the market, I'm the one who first want to know... Sesetengah orang, memang tak minat langsung... Macam officemate aku, kebanyakkannya memang buta IT dan kalau ada ape2 hal, depa semua carik aku...

This time, aku dah janji ngan member sorang nie nak pergi PC Fair kat KL Convention Centre.. Well, dulu depa buat kat PWTC tapi I guess tempat tu tak muat kot... So, sekarang depa buat kat KLCC sebab tempat tu besar... Boleh accomodate banyak booth... Pulak tu, everytime kalau ada PC Fair, kesemua ballroom dan floor kat KL Convention Center tu akan digunakan... So, kalian imagine lah betapa besarnya fair kali ini...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Penat gak aku jalan kat sana... Memula naik tingkat atas sekali pastu turun satu ke satu floor... Semua area aku masuk... Dari PC, sampailah ke sound system, imaging, printer and accesssories... Semualah... And tak lupa, aku collect macam2 brochure for those outlets and shops.. Depa nie semua bukan calang2 kedai... Kebanyakkannya dah well establish in the market... Kedai depa pun bersepah sana sini...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

This time, aku beli macam2 barang... First yang aku beli ialah wireless router untuk PC aku... So lepas ni, rumah aku dah wireless base and all device can be accessed from anywhere, anytime!... Rasa seronok sangat sebab aku boleh maximize penggunaan wireless PC aku nie... Kalau sebelum nie aku berebut rebut modem dengan adik beradik aku yang lain, sekarang tak perlu lagi!... Yelah, dulu pakai ethernet (cable) sekarang kalau aku nak guna, aku cuma perlu ON kan aje router aku tu... Semua orang boleh pakai dalam masa yang sama!... Simple dan senang kan??
And then, aku beli 4 biji thumb drive... Heheheheee.... Actually thumb drive nie bukan aku yang punya... Member office kirim kat aku... Sorang tu nak 4GB (amboiiii Kak Zana, tamaknye kau!!! Aku pun tak pakai 4GB... Heheheheeeee...) and then yang dua orang lagi tu nak 2GB... Sorang lagi ni nak 1GB tapi nak murah! Kalau ikutkan 1GB jenama Kingston baru aje RM35 tapi dia nak RM10 !!! Adoiiiii... Nak senang citer, aku pesan kat member aku tu, "Kalau kau nak RM10; boleh... Nanti aku buatkan satu untuk kau!... Heheheheeee....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Selain dari tu, aku beli webcam untuk Media Center aku nih.. Saje nak tambah aksesori... Lagipun, member YM aku dah bising, soh pasang webcam... Katanya senang tengok muka aku yang tak hensem nih... *wink... wink... And other stuff macam wireless keyboard untuk PC office aku dan sebagainya....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bila aku sampai umah petang tadi, semua dalam beg tu aku bongkar... Aku tengok satu2... Rasa seronok pun ada... And then cuma satu ajelah yang tak sedapnya... Bila aku kira2 balik, banyak gak aku habis... Dekat RM600 kesemuanya... Waduhhh... Tulah, beli tak beringat... Seronok dok capai sana sini... Last2 nah kau!!..

Anyway, this will be the last for me to shop all these stuff... Bila semua dah ada, senang aku nak guna... Tak payah nak beli lagi... Apa yang pasti, aku puas hati... At least I know where my money goes...

1 comment:

Sewa PC said...

Kolektor perangkat IT dan accesories PC yah?

Boleh tuh pinjem majalahnya :D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.