Friday, 6 April 2007

Korang pasti terkejut...

Terkejut dengan headline kali ini... Mane taknye, selebriti TV tuh... Yang empunya rancangan "Casa Impian"... Takkan dia datang jumpa Reez kot???

Begitulah persoalan yang bermain di fikiran korang kan??? Sebenarnya, memang benar... Mamat ni datang ke office aku dan yang paling syoknye, dia datang atas jemputan aku... Hehehehehee... Percaya tak kalian, aku boleh jemput dia ke tempat kerja aku time orang semua tengah kerja... Realitinya, itulah yang aku lakukan...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku bukan saje2 jemput dia datang dan jumpa dengan aku... Actually, kisahnya bermula begini... Dalam planner aku, aku memang dah janji dengan semua officemate aku nak buat program "Home Deco Bersama Eric"... Kira this one is one of Social & Recreational program organized by Sport Club, MIT... So, depa nie semua excitedlah... Tak sabar2 nak suruh aku buat program ni cepat2... So, today ialah harinya dimana Eric sendiri datang membuat penerangan untuk dia orang nie semua...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku dah deal dengan manager Eric, bagitau apa yang patut... So, bila semua dah setel, today dia (Eric) akan datang bersama dengan krew nya... Well, we started a bit late sebab si Eric ni ingat, aku nak buat lepas office hour... Memang aku punya original plan macam tu, tapi budak2 aku ni tak menyempat nyempat!... Pukul 3.00 lebih dah terpacak depan pintu dewan... Aku lak, tak boleh nak kata apa melainkan menyuruh dia orang nie tunggu sampai Eric and gang datang...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Depa sampai kat hall dalam pukul 4.30 petang... Waktu tu dah riuh rendah dah... Mati2 dia orang ingat Eric tak nak datang... Maklumlah, mamat ni memang busy sekarang dengan show barunya "Deco Bersama Eric" yang menggantikan "Casa Impian" dulu tu... So, bila start, semua orang rasa happy sebab dapat tengok Eric secara live...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Program berjalan lancar seperti yang aku rancang... Si Eric nie tak habis2 buat lawak dan audience asyik tergelak aje tengok keletah Eric atas pentas... Basically, Eric tak delah bawak all those stuff from his show... Program yang aku buat ini lebih kepada "seminar" based dimana Eric akan menunjukkan cara2 yang betul untuk buat deco kat rumah... So, audience can see semua sample yang dia pernah buat dalam show Casa Impian nya... Memang menarik dan cantik!... And then, banyak juga tips dan petua yang diberikan; dari segi pemilihan warna, pemilihan perabot, pengcahayaan, susun atur dan juga ruang... Masa tu, aku sempat toleh kat audience, ade yang kusyuk dengar dan ada gak yang sibuk dok salin nota... Aku dapat lihat, takde sorang pun yang boring or tertidur dalam dewan tu...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Audience yang hadir pun quite ramai! Sampai tak cukup kerusilah katakan... Sebelum ni aku cuma buka pada 200 orang aje, tapi tadi yang datang, mak aihh... Dekat 400 lebih!! Kesian lak aku sebab ramai yang kene berdiri... Sempat aku risik2, tanya kalau2 dia orang OK... Rata2 nya tak kesah sebab Eric punye pasal, depa sanggup berdiri berjam jam...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku rasa seronok sebab program yang aku buat mencapai sasarannya... Ramai yang request kat aku suruh buat lagi sekali, tapi lepas ni depa nak suruh buat bengkel... Lengkap dengan equipment semua...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Errr.... Yang tu, aku kene fikir dua tiga kali dulu... Kalau banyak RM, takpe gak... Nie kene mintak approval dari management dulu... Kalau depa kata OK, then adelah... Kalau tak, then that's it....

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.