Wednesday, 9 May 2007

Aku rasa, aku buat kerja gila hari ini....

Kalau orang lain, takkan buat punya... Cuma aku aje yang sanggup buat... But actually, aku tak kesah sangat sebab pada mulanya, aku jugak yang salah... Buat planning kelam kabut... Tak teliti betul betul... Jadi, inilah akibatnya...

Pagi tadi aku sampai office awal... Kononnya, nak balik petang tadi awal jugaklah... Tak mau tangguh tangguh... Tapi, biasalah aku, cakap aje nak balik awal, keluar office pukul 7 - 8 malam jugak... Lain yang dirancang, lain pulak yang aku buat... Susah, susahhhhhh....

Aku tak bolehlah nak tinggalkan kerja aku hari ni... Dah ler tadi sibuk dok settlekan macam2 benda untuk esok... Barang2 keperluan yang perlu dibawa dari office, semuanya tak siap... Terpaksalah aku berkejar kesana kemari nak cari barang... Nasib baik aku kenal ramai orang dan mereka tak kesah nak tolong aku... Nak harapkan person in-charge, semuanya kata "tak de".. "tak dapat".... Sabar jelah.... Aku tawakkal aje tadi dan fikir yang aku buat semuanya untuk kebaikan diri sendiri... But next time, I think I better do it myself... Tak boleh nak harapkan orang sangat...

Anyway, petang tadi lepas waktu pejabat ade briefing untuk semua participants yang akan mengikuti program hari Sabtu ini... Adelah kira2 80 orang... So, taklimat harus diberikan kepada mereka semua memandangkan tempat yang nak pergi ni agak jauh... As usual, aku dan committee lain ada sekali untuk dengar taklimat dari ketua dan inform apa patut... Its quite sometime juga untuk habiskan taklimat... Dekat pukul 7.00 baru semua bersurai...

Naik atas, kemas meja dan apa yang patut sebab esok aku dah memang tak masuk office... Aku tak sempat nak pesan kat kawan2 aku yang lain yang aku outstation esok dan lusa... Mesti dia orang akan tertanya tanya kenapa aku tak de esok... Heheheeeee... Lepas Maghrib, baru aku balik dan sampai rumah dalam pukul 8.00 malam...

Sebaik aje sampai, aku terus mandi dan bersiap... Kenape ye? Sebab aku dah janji ngan mak dan ayah aku yang aku akan bawak dia orang kerumah makcik aku di Semenyih... Bayangkan, dari KL nak ke Semenyih waktu hari kerja ni!... Sure akan sangkut sana sini... But I have to sebab mak aku nak balik kampung this Sunday, and my auntie pulak nak gie buat umrah the following Tuesday... So, tak sempat jumpa... Jadi, sebelum mak aku balik, dia nak jumpa makcik aku dulu... Sepatutnya kami akan ke Semenyih hari Sabtu ni tapi memandangkan hari Sabtu ni aku ade kat Kuala Terengganu, so terpaksalah pergi awal selepas balik kerja...

Memang penat giler aku hari ini... Sampai rumah makcik, mata aku dan mengantuk sebab duduk lama dalam kereta... Dah ler tu, tadi berkejar sana sini... Pastu nak kene drive jauh2 ulang alik... Penat wooo... Nie aku sampai, mata kurang ngantuk aku sempat buat entry ni... But next time, aku tak sanggup kot buat macam ni... Tak larat!

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.