Thursday, 24 May 2007

Aku cabut awal dari office...

Bukan sebab aku sengaja nak keluar awal, tapi aku ade janji dengan member aku nak gie Mid Valley dengan dia... Katanya dia nak cari barang dan aku lak nak beli hadiah harijadi untuk kawan aku yang akan disambut esok... So, after office hour, terus aku blah...

Drive sampai Mid Valley, senang betul aku carik parking.. Agaknye sebab orang tak datang sini kot time gaji belum masuk ni... Aku pun bukan nak shopping sangat.. Just nak cari hadiah, pastu kad birthday... Tu aje... Dalam kepala otak aku nih pun takde idea nak bagi ape... Tengoklah apa yang menarik... Aku beli ajelah... And then, budget pun kene beringat sikit... Tak nak ler nanti beli sampai over limit lak...

Kami pusing2 disekitar kompleks yang besar gedabak tu... Tempat ni tempat biasa aku dan kawan2 gie... Yelah, kat kawasan office aku mane ade shopping complex yang lain... Kalau ade pun, aku tak mampu nak beli barang kat sana... Macam BSC (Bangsar Shopping Complex), Bangsar Village dan sebagainye memang ada tapi barang kat situ mahal lah... Aku mampu tengok aje... Nak beli, jangan harap!... At least kat Mid Valley nih OK sikit... Ade Jusco dan Carrefour... Kalau nak shopping pun senang...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dah dekat sejam jalan, barulah aku start beli... Ermmm... As usual, takde ape yang mampu aku bagi kecuali barang penjagaan diri je... Simple one actually, from Body Shop... Aku belikan member aku ni parfume dan deodarant... Ingat nak ambil set tapi takde lah pulak... Last2 terpaksa pick and choose boh dalam kotak... Aku harap dia suke lah parfum ni walaupun simple dan tak semahal parfum yang terkenal macam Dunhill, cK dan lain lain...

Well, bagi aku... Aku suke bagi sesuatu dihari lahir kawan2 aku... Entah, aku rasa kalau tak bagi, macam tak lengkap... Memberi hadiah atau cenderamata merupakan salah satu simbolik kepada persahabatan... Tanda ingatan antara kita dan dia... Memang benar, semua ni material, but to me, ia melambangkan peribadi dan tetap ada sentimental value... Apatah lagi kalau barang tu susah nak dapat dan unik!... Aku akan simpan biarpun harganye murah... Aku masih lagi simpan banyak hadiah dari kawan2 aku masa sekolah dulu... Paling banyak, kad ucapan... Rasanye kalau buat galeri, dah boleh dah kot... Heheheheeee...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku pun tak harap ape2 dari dia orang... Setengah orang, tak suke bagi2 hadiah nih... But not for me... And then, kalau aku gie mane2, mesti ade ole ole untuk dia orang... Siape yang kawan dan rapat dengan aku tahu perangai aku nih..

;)

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.