Thursday, 3 May 2007

First day bekerja selepas dua hari bercuti....

Only one word I want to say..... PANAS!!!!!

Aku masuk aje office hari ini, aku rasa macam aku masuk dalam microwave oven... "Apesal lak panas office ini???"... Aircond is not functioning at all dan aku terpaksa bukak kipas...

Actually sebelum ni memang aku dah rasa dah panas pun dalam office aku nih... Aku dapat tahu, last week (on 23rd April) generator kat office aku ni meletup!... Overheated katanya... So, on that day, semua lif tak berfungsi dan aircond tak boleh pakai... Kawan aku cakap, semua orang terkandas kat bawah tak boleh nak naik ke office... Ada tu sanggup daki tangga 20 tingkat sebab nak naik... "Hah kau! Sampai aje kat atas, tercungap cungap masing masing... Menggeletar kepala lutut..." Hehehehehehehheeeee...

Nasib baik waktu tu aku ade course kat tempat lain... So, tak delah aku mengalami nasib malang macam dia orang nih... Subsequent to that incident, hampir kesemua floor kat Tower A, B dan C mengalami fenomena 'global warming'.... Dan diwaktu macam ni, penggunaan kipas adalah sangat dikehendaki... Aku tengok today pun, sorang satu ada kipas dan semuanya ligat berputar... Tu pun aku rasa bukan boleh menyejukkan sebab bahang tetap ada... Tingkap memang tak boleh bukak langsung... So, peredaran udara kurang lancar dan bahang tetap terperangkap didalam!

Aku kesian kat kawan2 aku kat Tingkat 4 dan 9... Rasa macam duduk kat gurun sahara aje... Panas giler floor dia orang !!!!

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.