Thursday, 31 May 2007

Letih aku nak melayan budak budak kat pejabat nih... Macam macam pe 'el (karenah) dia orang ni lah...

Minggu nie, aku memang sibuk giler... Dengan portfolio baru aku, dengan aktiviti Sport Club, aktiviti kat rumah... Semuanya aku nak kene buat serentak... Dah lah banyak benda nak kene selesaikan, tapi dia orang ni semua macam tak reti reti bahasa... Ada ada saja...

Nasib baik aku ni jenis yang tak kesah... Selamhe aje... Layan gaklah karenah dia orang ni... Pagi tadi ade minah sorang nie datang tempat aku... Minta tolong itu dan ini... And then, dah ler mintak tolong orang waktu orang tengah sibuk giler! Expect kita buat waktu tu jugak... Sampai aku rasa tak senang duduk dibuatnya... Last2, selamba aje aku sound, "nanti saya siapkan permintaan cik ni... Saya nie tengah sibuk review fail tuntutan pelanggan ni"... Aku cakap lembut2 dengan pompuan nie sebab tak nak nanti dia kecik hati dengan aku... Pulak tu, dia duduk aje depan aku ni ha tak gerak2... Boss aku pun dah pandang semacam... Terpaksalah aku 'halau' dia balik ke tempat duduk dia...

Selesai satu perkara, datang pulak sorang lagi... Tapi kali ini, minah ni OK sikit sebab dia tahu aku tengah kebizian yang melampau... Dia cuma pesan aje kat aku, dan terus beredar pergi... Aku cuma letak nota yang dia tinggalkan tu ketepi... Takut nanti bercampur dengan fail2 atas meja aku ni haa...

Bila masuk tengahari, lagilah aku sibuk... Tak henti2 mesej masuk dalam komputer aku... "Apesal tiba tiba aje semua orang carik aku nih ???"... Sibuk dia orang minta tolong dan pandangan tentang sesi pemilihan pemain untuk Kejohanan Sukan Dalaman 2007 yang akan berlangsung bulan 7 nih... Aku sebenarnya bukan tak minat atau tak nak tolong, tapi buat waktu sekarang ni, tangan aku terikat dengan banyak benda... Semuanya URGENT! Itu nak disiapkan cepat, yang ni lak boss dah tanya tanya... Rasa lemas lak aku... Kalau tak boleh tahan, mahu pengsan! :)

Last2, aku buat mana yang sempat aje... Petang sikit aku turun untuk melihat perkembangan sesi pemilihan tu... Aku turun kejap aje sebab aku dah kene balik rumah... Ada satu lagi masalah yang nak diselesaikan...

What a busy day for me................................


2 comment:

kuncup said...

bz nya dia....
hmmmm, tapi walaupun dalam kesibukkan yg diceritakan tu, kuncup dapat bayangkan yang reez ni orangnya cool... ek, betul ke~??

Reez said...

Ermmm...

Memang Kuncup, kalau hari keje (Isnin sampai Jumaat) memang Reez bz giler... Kadang2, masuk keje waktu matahari nak naik, balik dekat tengah malam baru sampai umah...

Cool?? Ermmm... Entahlah, ye kot.. Heheheheee...

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.