Monday, 7 May 2007

Aku datang aje office, baru aku perasan yang aku dah lama tak check my calendar... Risau gak aku sebab aku tak tahu what's going on this and next week... Online calendar kat PC aku ni memang sangat2 penting dan berguna untuk aku letak segala program dan planning... Kalau takde benda alah ni, alamatnya kelam kabutlah aku...

Well, seperti yang aku cakap, today memang aku dah jadi kelam kabut... You guys know why??

Suppose, hari Khamis nie aku kene pergi Terengganu untuk my next CZR program... Well, I have been attending various CZR meetings and yet, aku boleh terlupa nak block my calendar... Fine, that is one issue...

Apa yang membuatkan aku jadi lebih kelam kabut ialah dalam masa yang sama, I need to send my mom and my sister to LCCT Airport, KLIA sebab depa nak balik kampung... Err... memang kalau nak di ikutkan, orang lain pun boleh hantar but the problem is nobody can drive them to the airport!.. Worst case, flight depa pukul 7.00 pagi dan they have to be there at least 45 minutes before departure... That will be around 6.00 am in the morning!!!

So the actual scenario was, I need to be at Kuala Terengganu on Thursday until Sunday; and I need to send my mom and my sister on Sunday; same week!... So, macam mana aku nak buat ni?!!! Silap aku gak, aku tak block kalendar sendiri... Kan dah kelam kabut sekarang ni... Padan muka aku!... I've promise my mom 2 months ago when I booked their ticket to Padang, Sumatera and at the same time (a month later) aku gie janji lak dengan pengerusi jawatankuasa CZR yang aku akan ke Terengganu for next project! Dah ler aku ni antara key person in this project!... Mati aku!!!!!....

Fikir punya fikir, aku dapat idea... Insya Allah, aku rasa boleh adjust kot... I need to plan properly supaya masa aku tak clash... I still can go to Kuala Terengganu but I can't stay until Sunday... Once event habis, aku kene terus cabut balik... Masa meeting tadi, aku dah tengok overall program... So far, majlis tamat dalam pukul 4.00 petang on Saturday... So, I think I can go back waktu tu... So, I won't be joining them for dinner and motivational program that night... I need to fly-off from Kuala Terengganu straight away to Kuala Lumpur sebab next morning @ 4.00 am, aku dah kene drive ke Sepang... Rasanya boleh kot....

Terpaksa aku book ticket flight last minit... Mahal gak... Kalau MAS aku kene RM350... AirAsia murah sikit... Maklumlah, low-cost carrier lah katakan... Kene RM139 for one way... Dalam keadaan terdesak ni, terpaksalah aku beli gak sebab pengerusi dan semua orang nak aku ade kat sana waktu program berjalan...

Grrrrr... Inilah kali pertama dan terakhir aku buat cam ni... Next time, tobaaatttttttttt.....

0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.