Saturday, 26 May 2007

Rasa kelakar sangat semalam....

Of course, aku dan yang lain2 enjoy sebab kami pergi celebrate birthday kawan yang sorang ni... It was his 35th birthday today and we celebrated with joy and laughter... Rasa seronok sangat sebab aku dan kawan2 dah lama tak keluar spent time macam ni... Sesekali tu, teringin gak kan keluar reramai...

After office hour, aku terus balik rumah... Hari Jumaat memang office aku tutup awal... Kul 4.45 petang, aku dah cabut balik... Malas nak stayback lelama... And then, sampai rumah; solat dan terus bersiap untuk majlis makan malam... Lepas Maghrib baru aku keluar rumah...

Kali ini, destinasi santai aku dan kawan2 ialah di KLCC... Aku rasa malas nak gie tempat lain memandangkan kebanyakkan jalan sibuk dan jam... Maklumlah, hari Jumaat... Ramai orang balik awal dan ramai yang nak pulang kekampung dan sebagainya... Lagipun, next week cuti sekolah dah mula... So, kota Kuala Lumpur akan lengang sikit...

Aku drive terus ke KLCC... Dah janji dengan dia orang semua jumpa kat depan ZARA... Well, aku ingatkan aku yang lambat sampai, rupanya aku yang pertama sampai dulu!... Dia orang tak muncul2 lagi... Janji pukul 8.15 malam tapi sampai pukul 9.00, batang hidung masing2 pun tak nampak... Bengang gak aku duduk melanguk kat situ sorang2... Memerhatikan orang lalu lalang.... Kalau aku pakai kemeja, seluar slack dan pakai tie, sure orang ingat aku security guard ZARA!... Adoiiii... dah ler takde bangku or tempat duduk... Rasa macam nak tercabut aje kaki aku ni berdiri lama2...

Tunggu punye tunggu, dekat pukul 10.30 malam baru semua orang ada... Restoran dah nak tutup, baru mereka nak sampai!... Aku nak marah2 pun tak guna gak sebab birthday boy yang paling last sekali sampai... Worry gak aku, ingatkan tak jadi... As usual, dia sangkut masa nak sampai KLCC... Macam yang aku agak tadilah... Jalan jam!

Terus lepas tu kami ke restoran yang menjadi pilihan; Secret Recipe tapi sayangnya restoran dah nak tutup... Cuma boleh order dan take away aje... Since semua dah kelaparan, then we decided to go another place yang terletak depan taman... Aku tak kesah sangat asalkan ade tempat makan yang OK dan boleh masuk tekak aku... So, we eat, talk, laugh... Semualah... Sampailah dah dekat midnight baru kami semua beredar... Nasib baik esok cuti (Sabtu)... Takde lah penat nak kena bangun awal pagi...

Lepas tu, kami tak balik terus kerumah, malah terus menuju ke Plaza Yow Chuan... Heheheeee... Ape lagi kalau tak "melalak"... Ramai antara kami ni kaki "melalak", tu yang ketempat karaoke tu... Aku jarang kesini sebab tempat ni dah macam disko dah... Ramai sangat orang dan paling aku tak tahan; asap rokok!! Pening kepala aku dok dalam tu... Dalam bilik karaoke tu OK sikit sebab closed area dan non-smoking... Cuma bila nak tunggu giliran tu je yang tak tahan... Aku perhatikan ramai betul remaja yang datang situ... Well, tak perlu lah aku nak describe macam mane dia orang ni... Aku rasa korang pun tahu jenis yang macam mane... Sosial habis!! Yang aku heran tu, betina pun ade gak... Tergedik gedik kat situ... Dah ler jam dah dekat nak pukul 1.00 pagi, masih lagi rewang2 sana sini... Entah ape nak jadi tah...

So, we enjoy our night, menyanyi sampai hilang suara... Semua lagu pun kami belasah... Lagu lama, lagu baru... Lagu laki, lagu pompuan... Semualah... Suara, tok sah cite, ada pitching sampai ke laut... Heheheheee... Sekali sekala lepas tension, ape salahnye kan?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Begitulah ceritanya... And to my friend, Amar... Happy Birthday to you... Dah tua dah ko yek...



0 comment:

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.