Friday, 18 May 2007

Adoiiii...

Aku rasa selama ini, inilah program makan makan aku dengan kawan2 yang paling meriah... Bukan saja dihadiri oleh ramai orang, makanan yang kami order pun macam macam... Sampai penuh lah 2 biji meja bulat yang besar tu...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku pun pelik, masa pilih makanan laut tu, tak delah banyak sangat.. Bila siap dimasak dan dihantar ke meja kami, berderet deret pulak mangkuk yang datang... Tah dari mana dan macam mane pun aku tak tahu... Aku tak kesah dengan kuantiti lauk yang di order... Cuma aku terfikir, muat ke meja makan tu... Kalau tak, kena pakai 3 meja besarlah gamaknya...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

There was 13 of us, bertolak dari office kat Bangsar menaiki 3 kereta.. Sempat lagi aku pergi ambil member kat Mentari Court angkut kesana!.. Lalu Federal Highway, as usual lah.... Sangkut sana sini... But anyway, tak delah sampai tak gerak langsung... Alhamdulillah, aku keluar office pukul 5.15 petang sampai kat Muara dalam pukul 7.00 malam... Ok lah tu kan?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dah sampai, masing2 dok sibuk mengadap peti simpanan ikan... So as usual, pompuan2 yang pilih... Aku ambil gambar aje... Entah ape yang dia orang pilih, aku pun tak perasan... Doesn't matter sebab aku bedal aje apa yang ade... Luckily apa yang dia orang ambil tu, memang kene lah dengan selera aku... Kami tunggu tak lama untuk dapatkan makanan... Quite fast jugak tukang masak Muara ni... And then, bila tiba time makan... Semua senyap sunyi... Lapar agaknye kot... Pulak tu tengok sotong/udang goreng tepung, siakap 3 rasa/stim dan macam2 lagi, membuatkan masing2 tak henti henti mencapai hidangan ditengah meja... Laju depa semua makan...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku rasa happy sebab selain dari makan, aku rasa seronok duduk tepi laut ni... Suasana tenang dan damai... Sesekali, aku rasa elok gak buat macam ni... So, dia orang ni dah pesan kat aku yang dia orang nak jadikan aktiviti makan makan ni sebagai aktiviti bulanan... Aku, no hal sebab aku makan macam mane pun, badan takkan naik... Slim dan maintain aje... Heheheeeeee....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aku rasa, next time aku nak ajak kawan2 yang lain pulak... Mungkin kawan kawan blogger ke?... Ok tak???


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

1 comment:

Norzazarina said...

hey.. camna nak gi muara tu ek.. sabtu ni nak gi bebuke kat sana.
4 ur info, we all from KL (Sentul).. bagitau cepat ek.. jalan yg paling cepat nak ke sana tu... hihi.. tq

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.