Sunday, 24 June 2007

Semalam, pas balik dari PWTC... Aku temankan mak dan abah gie Carrefour...

Saje depa nak gie sana beli barang dapur sikit... So, memandangkan adik aku tak nak drive dan nak duduk kat umah aje (malas katanya...) aku dengan selamber meng'offer' kan diri bawak diaorang gie Carrefour tu... Bukannye jauh pun... Kat Wangsa Maju aje... Cuma beberapa minit dari umah aku...

Sampai aje, kami pun memulakan operasi mencari barang2 yang hendak dibeli... Aku pun ada gak barang peribadi yang nak dicari sebab this week, aku akan bercuti panjang (cuti yang 5 hari tulah...) so, nak travel ke Pantai Timur... Kawan aku kawin... Jadi, kami berpecah... Mak ngan abah gie kat area barang2 keperluan harian dan dapur, aku lak ke bahagian lain... Ramai gak orang datang beli barang kat Carrefour ni... Aku rasa sebab dah menghampiri hujung bulan kot... Gaji pun dah masuk!...

Masa aku tengah syok2 cari barang keperluan aku, aku ternampak ler satu pasang sandle ni... Warna cokelet gelap... Cantik gak... Sandle yang aku pakai sekarang pun dah buruk dah... Nanti nak gie jalan2, takkan nak bawak sandle buruk... So, aku ambil lah satu... Masuk dalam bakul shopping yang aku kendong kehulu kehilir... Bila aku nak blah aje, aku terpandang lak sepasang lagi sandle... Kaler yang sama gak tapi pattern lain... Adehhh!! Cantik gak... Berkenan aku...

Sudahhh... "Ku didalam dilemaaa... - lagu KRU dedulu... Heheheeee..." Tak tahu nak pilih mane satu... Dua2 cantik.. Dua2 aku minat... Dua2 aku suke... Tapi takkan ler aku tamak ambil kedua dua sekali? Ishh... Macam mane ni yek?

Kepala otak aku ligat berfikir... Yang mane satu aku nak ambil... Kalau aku ambil satu, next time kalau aku datang, dah takde dah pattern tu... Biaselah Carrefour ni, barang selalu laku... Takde gerenti kita akan jumpa barang yang sama bila gie lagi sekali (except fast-running goods)... Kalau nak, kene beli terus bila jumpa... Jangan tangguh2... Tapi takkan nak beli dua2 sekali kot??? Bila masa lak aku nak pakai???

Kalian ada idea tak? Mane satu aku nak pilih???

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Option 1 - Yang memula sekali aku jumpa...Cantik dan memang aku berkenan...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Option 2 - Adehhhh... Cantik gak... Simple tapi menawan hati aku..... :)


4 comment:

aria ayumi said...

diya suke option 2... sesuai dengan kaki reez... :)

KhaL said...

aku pilih no 2. x suke lak aku tali berbelit cam yg 1st tuh:))

Anonymous said...

I vote for option 1 sebab very the 'julius ceaser' sandal tuuuu.. hihihi

Anonymous said...

i choose num 2......
smple....

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.