Tuesday, 26 June 2007

Ni aku nak share ngan kalian semua...

Aku rasa ade benar gak... Kelakar pun ade... Aku pernah perhatikan orang ramai waktu makan tengahari kat kantin office aku... Lebih kurang gini lah perangai diaorang... Well, let us accept the way we are... Aku rasa ramai agree dengan apa yang diperkatakan ini....

:)


Lelaki

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, bayar nasi dan air sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik opis or
10. Pergi surau

Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu... Kalau tak pun, borak2/gelak2...
4. Sambil jalan betulkan tudung, tengok baju sendiri, tengok kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain
8. Jalan lagi...
9. Dah puas hati.. masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Cari pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?.. Eeeeiiii..
13. Dah puas hati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi, "banyak sangat pulok.."
17. Tak puas hati, banyak lagi.. buang lagi.. (tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi (sambil tu tengok2 orang) Jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tengok2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak banyak la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet.. Belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sebab nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk.. Alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa. Duduk..
40. Alamak. Air tak order lagi...
41. Tinjau2, carik org order air.. Sambil tangan betulkan tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh.. kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2 tentang orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, pergi surau.....

Betul tak??? Jangan marah aa kaum perempuan... Kalian, actually memang unik dan begitu kompleks untuk difahami... :)


14 comment:

.::{ uMIe }::. said...

hamboi.. hamboi.. memandai je wat kesimpulan tentang pompuan bila lunch time ek?

huhu.. tak kisah la reez nak kata ape, tp rasanya tak semua pompuan cam tu n lelaki juga tak semua sama cam reez cakap..

Merakemas said...

hehehhehe pasal tu pompuan ni unik Reez. Suka yang cantik, yang indah, yang bersih, yang molek, yang mulia, yang kaya, yang penyayang, yang perihatin, yang tersohor, yang terpelajar, yang berduit, yang segala yang..... sebab tu ramai jadi bujang... hehehe sbb ramai lelaki takut nak meminang! Sabar je le....

chot said...

andaian ko mmg betul la reez...prempuan mmg ambik terlalu byk steps nak buat sesuatu perkara....ahhahaha

arianna adrizal said...

anne tak pernah rasa lunch time mcm tu.. most of d time, my lunch time will take around 15mins or less depending on foods la bnyk or sikit. ambik makanan dkt lounge yg hanya beberapa saat je jauhnya. makan then cuci pinggan. done!

Anonymous said...

keh keh keh.. gua no komen la kan :p

faisal said...

ahahahaa, betul2 tu reez,hehee...serapanpun same..:)

Reez said...

Umie...

Heheeee... Jangan ambil hati ye... Reez saje aje buat entry tu, tak semestinya 100% tepat... Ade gak pompuan yang tak mcm tu... Ade tu, lelaki yang lebih2... Heheheeee...

Entry ni ditaip sekadar nak buat semua tersenyum, tapi andaikata ada yang terasa, Reez mohon maaf...

Take care!

Reez said...

Kak Merak,

Perempuan memang unik! Dari sifat dan perangainya, semuanya berbeza... Sebab tu, dia tak sama macam lelaki...

Walau macam mane pun, bagi Reez setiap kejadian itu adalah ketentuan dariNya... Begitu juga kita... Walau unik macam mane pun, pasti ada pasangannya... Persoalannya cuma bila?

Terima kasih ye kak... :)

Reez said...

Chot...

Tulah, aku rase dah mmg mereka camtu kot... Takleh nak buat ape dah...

Aku rasa ade baiknye kot... Kalau main belasah aje bila buat sesuatu, kemudian hari ade masalah; susah la pulak...

Tapi kadang2 tu, ape yang dia orang buat, tak kene pada tempat.. Letih beb nak layan! Heheheeeeee...
Oppsssss..

Reez said...

Wah Anne!

So simple... Tapi kalau ada tugas, takpe lah... Reez pun kadang2 camtu... Lunch tak turun bawah... Kadang2 bawak bekal dari rumah, makan kat tempat duduk sendiri.. Dah abis, gie pantry, basuh ape patut and then sambung buat keje balik...

:)

Reez said...

Aniwrad...

Heheheeee... Ko mesti camtu kan?
Heheeeeeeeee.... :)

Reez said...

Cai...

Heheheeeee... Masa serapan pun same? Adehhh... Parah, parahhh...

Anyway, masing2 punya cara tersendiri... Kita ni, perhati ajelah ye...

:)

Anonymous said...

mintak izin share.... tq.

Reez said...

sila.. sila... bahan bacaan dlm ini adalah utk di kongsi bersama... ;)

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.