Sunday, 24 June 2007

Ni jawapan untuk tag dari Acai... Kalian jangan gelak lak ye bila tengok gambar aku masa kecik2... Memang kelakar giler... Bila aku tengok pun, aku tak percaya yang tu ialah aku... Aku ingatkan anak orang lain...

Aku nak cite sikit pasal diri aku masa kecik2 dulu... Aku tahu semua ni pun dari mak aku...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gambar aku masa umur 6 bulan... Tengok ler rambut... Dah nak macam David Arumugam (Alleycat) dah.. Heheeeee....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Masa ni, umur aku dah nak masuk 8 bulan... Aku masa baby dulu suka gelak.. Asal orang acah aje, aku gelak... Budak periang ler katakan... (Note : Batang tiang lampu kat belakang tu ler yang aku suke panjat)


Aku merupakan anak kedua dalam adik beradik aku... Ada kakak seorang dan aku merupakan anak lelaki sulung dalam keluarga... Mama memang mengharapkan dapat anak lelaki... Kononnya nak berselang seli lah... Tapi last2 tak jadi gak... Lepas aku dilahirkan, aku dapat adik perempuan... Pastu, perempuan lagik... Ramai betul adik perempuan dalam keluarga aku nih... :)

Masa aku masih lagi baby, aku cukup manje dengan kedua orang tua aku especially ngan mak! Kalau kena marah ke, kene rotan ke, aku nangis sebut nama mak... Tak pernah sekali pun aku sebut nama abah (mesti abah kecik hati.. Heheheeeee...) Nak buat macam mane, setiap masa mak aku aje yang tengok2 kan aku... Abah aku sibuk bekerja... Bila time cuti aje ada masa nak jenguk...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gambo ngan kakak, mak, sepupu dan makcik.. Saje aku crop sebab nak fokus kat muke aku... Senyum lagik! :)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bergambar berdua dengan kakak aku.. Haa.. Yang nie serius sikit.. Masa ni umur aku baru 3 tahun... Aku suke sangat gambar ni... First time pakai coat ngan tie, beb!!.. Heheeeeee... Sampai sekarang aku simpan baju tu lagi... :)


And then, bila dah besar sikit, biasalah... Aku dah mula nakal... Anak laki, normal lah... Kat umah tu, abis semua tempat aku panjat... Aku panjat almari, bergayut kat tiang lampu (dulu2 lampu tidur memang berkaki dan tinggi... skarang nie depa buat rendah2 aje...) panjat meja makan... Pendek kata, ape aje yang boleh dipanjat, aku akan panjat... Macam spiderman... Mak aku cakap, dah berapa kali dah aku jatuh terlentang gara2 memanjat nih... Lebam sana sini badan aku... Tapi tak gak insaf2... Esok harinya, panjat lagi!... Heheheeeeeeee...

Kat umah tu, aku cuma berdua aje dengan kakak aku sebab jarak umur antara kami berdua cuma 2 tahun aje... Pastu aku dapat adik lepas 4 tahun... So, gap tu agak jauh lah jugak... Memandangkan kami berdua aje ade kat umah, aku cuma main dengan dia lah... Tapi aku kene akui yang kakak aku masa dulu2 gangster sikit... Dia suke buli aku... Kadang2 dicubit cubitnye aku ni haa... Dah kene cubit, mengangak ler aku... Terpaksa mama pujuk... Agaknye dia geram sebab aku ni putih dari dia kot... And then, aku suke sangat gie kat dia usik2 dan tarik2 rambut dia (alah, budak kecik, biasalah tu kan??)


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Family bahagia... Bergambar dengan keluarga... Abah, mama ngan kakak... Adik aku belum lahir lagi waktu ni...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Waktu tengah mengadap... Heheheeee... Masa kecik, aku cukup suka minum Milo.. Tulah minuman kegemaran aku... Pastu cukup suke cecah ngan biskut Marie... Nyum.. nyum... Gambo nie baru lepas mandi... Heheeeee..


Bila umur dah meningkat naik, aku membesarkan dan waktu ni aku semakin nakal... Aku suke kacau kakak aku dan usik permainan dia... Dulu, kehidupan aku agak susah... Apa yang ada dalam rumah tu, itulah permainan aku... :) So, bila aku usik aje permainan dia, ape lagi... Mengamuklah dia... Kami bergaduh... Dia pukul aku, aku balas balik... Berlari lari atas rumah macam anjing dengan kucing (rumah dulu2 bertiang dan bertangga... so, kalau berlari, memang bising!) Sampaikan mama dah tak terlayan kami adik beradik... Bila abah balik aje dari tempat kerja, baru aku ade chance main kat luar rumah...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Masa sekolah tabika... Graduated from Kg. Puah Kindergarden School... Cuba teka yang mane satu aku... :)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Waktu nie Hari Raya... Bergambar dengan sepupu sepapat... Aku memang takleh tengok orang pegang kamera... Mesti nak enterprem biarpun yang bergambo tu budak2 perempuan... :)


Begitulah aku masa kecik2... Keadaan ni berterusan sampailah aku masuk sekolah tadika... Tapi semenjak aku dapat adik bawah aku dan seterusnya, aku kurang nakal sikit sebab aku sayang adik aku... Selalu bila mama sibuk kat dapur, aku tolong jaga adik... Dodoikan dia tido dalam buaian dan sebagainya... Tapi bila masing2 dah besau, kami tak rapat sangat... Biase2 aje...

:)



4 comment:

.::{ uMIe }::. said...

panjangnya cerita reez zaman kecik2.. ;))

comeii giler reez masa kecik2.. macam 'baby girl' lak tgk gambo yg atas sekali tu... :D tapi jeles la.. reez lagi cerah dari umie.. :(( uwaaa.. maknanya reez nie tak aktif la ek masa kecik2.. :p hehehe

umie masa kecik2 kalo nanges sebut nenek... opah... opah... opah.. hehe sebab rapat dengan opah kot.. :))

faisal said...

waaaaa, acai suke gile tengok gambar2 reez ni..memang klasik sungguh tau...terbayang suasana ketika zaman tu...huhu...bestnye bestnye....:)

aria ayumi said...

alahai.. sweetnye reez tenyum... huhu reez sorg je ye laki dlm siblings... ngee ingat klw ade adik laki.. bleh tlg ejas... hak3

Reez said...

Reez --> Umie:-
Hep.. Jgn kutuk Reez! Heheeheee... Masa baby dulu, keluarga Reez takde buat cukur jambul.. Tu yang rambut kembang sana sini tu... Alah Mie, tu mase baby dulu... Memang ler cerah... Bila dah besau sikit, dah gelap dah kulit tu... Gambo banyak takde... Takleh nak tunjuk!

Iye? Tu tandanye Umie manje ngan opah... :)


Reez --> Acai:-
Thanks Cai... Tu antara gambar2 yang sempat Reez cari/ada ngan Reez... Ade lagi gambar2 lain, tapi tah mane tah pergi semua gambar tu... Dah kene cilok oleh adik kot...

Reez kalau rindu zaman dulu2, gambar2 ni lah jadi pengganti... Mesti Reez akan teringat ingat...


Reez --> Diya:-
Malu Reez (*wink wink..) Reez anak laki sulung dalam keluarga... Hah??!! Nak ejas tang mane Diya? Heheheheheeeee........

:)

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.