Friday, 22 June 2007

Yummy....

Sedap sungguh char kueh teow nih... Rasa macam nak order lagi je...

Lepas blah dari opis petang tadi, aku terus ikut member gie satu tempat nih... Semalam memang dah janji nak gi tapi disebabkan hujan turun mencurah - curah, terpaksa cancel segala planning... Masing2 lebih suka lepak kat umah aje tanpa sebarang program...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Mase baru sampai... Ramai betul orang datang sini... :)

Aku tak pasti sama ada kalian pernah sampai ke tak kat sini... Tempat ni takde lah jauh sangat dengan pusat bandar... Ngan umah aku, lagilah dekat! Masa aku sampai, aku rasa pelik sangat, "apesal lah ramai sangat umat manusia datang sini... best sangat ke makanan kat sini???"

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Member tengah sibuk order air dan bayor... :)


Aku pernah ler dengar char kueh teow Bunga Raya tapi selama aku duduk kat KL, tak pernah aku sampai tempat ni... In fact, masa zaman sekolah dulu, aku ramai kawan yang duduk kat Bunga Raya tu... Pernah gak aku sampai umah dia orang tapi tak pernah lak aku nampak tempat nih...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nasi lemak yum yum... Rasenye rasa nasi lemak kat semua tempat sama aje kan???


Segala macam manusia aku jumpa.. Of course, pelbagai bangsa lah... Dari budak2, pelajar kolej (sebab Kolej Universiti TAR memang dekat aje ngan tempat ni), pejawat kerajaan mahupun swasta semuanya ada... Askar dan polis pun berdoyon doyon datang makan kat sini... Tu yang aku ade musykil tu... Macam ade daya penarik lak tempat ni.. Tang mane yang menarik, aku pun tak tahu...


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ni lah char kueh teow yang aku cakapkan tu... Sedap gak!.. Jom makan... :)


Tapi aku akuilah, memang sedap char kueh teow yang dia masak tu... Masa aku sampai, berderet deret laki dan pompuan beratur nak beli makanan... Ade yang makan kat situ, ada yang bungkus... Berpeket peket ler jugak... Kawan aku yang bawak ni bagitau memang sedap tapi kalau dulu2, lagi sedap sebab tukang masak yang original tu yang masak.. Skarang, orang lain yang masak so, kurang kick sikitlah... Aku rase aje makanan, sedap aje... Licin licau aku keje kan tanpa tinggal ape pun atas pinggan tuh... Heheheeeeeee... Entah, agaknye aku tengah lapar kot time tu... Ape ade, aku bedal ajelah...

Nantilah, aku ajak kalian datang makan kat sini... Tapi aku tak pasti waktu siang dia bukak ke tak... Aku gie tadi, hari dah malam...

:)




6 comment:

iEn said...

laarr.. dari blog ariaaaaa sampai ke sini lak citer bab makan.. uwaa.. lagik laa meragam perut haku ni arr :((

KhaL said...

reez..ko wajib belanja aku! ugut ni.hahahaha

Reez said...

Ien...

Heheheee... Makanan tu penting sebagai sumber kita nak hidup.. Kalau takde makanan, susah woo...

Selagi boleh makan, makanlah Ien... Kita diberi nikmat dan kurniaan dari Allah SWT untuk menikmati segala yang HALAL diatas muka bumi ni...

Makan ape tadi sampai meragam perut?? Kalau gitu, Reez takyah belanje Ien lah ye... Muhahahahaa..

:)

Reez said...

KhaL...

Aku no hal... Ko datang aje KL, cakap ngan aku.. Aku bawak ko gie makan kat tempat besh2 sampai ko tak larat nak makan lagi dah!!!.

Muahhahahahahahaaaaaaa...

:)

YatT'S said...

wahh mkn char kuey tiaw ekkk.
ofismate pun ade ckp gak kat situ sedap char kuey tiaw dia..
tp tak penah pegi lagi..
kena pi try sekali nih :D

Reez said...

Yatt..

Kalau ade kesempatan, datang ler kat tempat tu.. Dari Jalan Genting Klang menghala ke Ulu Kelang, Yatt jalan terus aje... Sampai satu crossroad lepas Kem Wardieburn (kalau belok kiri gie Wangsa Maju, belok kanan gie Gombak/Taman Bunga Raya, kalau terus gie Ulu Kelang) Yatt jalan terus tapi maintain belah kiri sekali...

Yatt akan jumpa simpang masuk ke Taman Bunga Raya belah kiri (lepas bus stop kalau tak silap Reez).. Masuk simpang tuh...

Jalan terus (mendaki bukit) pastu masuk kekanan bila nampak simpang yang pertama... Yatt jalan depan sikit, akan jumpa banyak gerai2 makan... Kat situlah...

Cube, jangan tak cube....

:)

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.