Friday, 22 June 2007

Kalau orang bertanya pada kita, apakah kegunaan side mirror? Dengan pantas kita terfikir dan teringat yang benda tu letaknye kat kereta sebelah kiri dan kanan...

Dan of course, kehadiran side mirror memang amat penting ketika kita memandu kenderaan... Tanpa side mirror, kita tak tahu ape yang ade dibelakang dan disebelah kenderaan kita kan? Masa kita nak membelok, memotong dan masuk lane sebelah kiri dan kanan, mahupun nak park kereta, kita kene guna side mirror ni... Begitulah pentingnya side mirror yang berfungsi sebagai 'mata' pada kenderaan kita...

Tapi kalian jangan tak tahu lak! Bukan kat kereta aje ade side mirror tau... Kat tempat lain pun ade... Fungsinya tetap sama, tapi yang berbezanya side mirror ni bukan terletak pada kenderaan tapi kat tempat lain...

Macam aku, selain dari kereta, aku ade letak satu lagi side mirror untuk kemudahan aku... Kalian nak tahu kat mane aku letak side mirror ni?? Kat mane lagi kalau tak kat meja opis aku ni haa... Sejak aku mula pindah ke tempat duduk baru (sila klik sini untuk bacaan lanjut -->
"Mak Aku Balik Dari Kampung Dan Tempat Duduk Baru Aku") :), aku rasa kurang selesa sikit dengan arah dan kedudukannya... Kalau dulu, aku cukup selesa dengan tempat aku, tapi this time aku terpaksa akur dengan lokasi baru tempat aku bekerja... Aku pun dah pindah unit, so hendak tak nak, kenelah ikut apa boss suruh...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Side mirror ni lah yang ingatkan aku bila ada 'penceroboh' datang dari belakang... ;)


Meja aku sekarang ni memang membelakangi bilik boss boss... Jadi, yang tak sedapnye, depa ni selalu keluar masuk bilik dia orang.... Suke sangat lalu belakang aku ni haa... Tak senang hati aku dibuatnye... Ade sekali tu, boss aku siap jeling2 tengok ape aku buat! Seolah olah dia macam memerhatikan aku... Untuk pengetahuan kalian, perangai boss boss kat sini memang macam tu... Depa nie memang tak percaya kat anak2 buah mereka... Mereka selalu fikir yang anak2 buah dia orang ni tak menjalankan tugas dengan baik... Tiada kepercayaan langsung diberikan pada anak2 buah... Kesimpulannya, tempat keje aku ni dah jadi macam sekolah tabika... Asyik nak kene tunjuk, arah dan perhatikan... Dulu sebelum merger, keadaan tak macam ni... Dulu aku dan kengkawan memang seronok datang keje... Happy aje... Kami bebas nak buat kerja dan boss pun sempoi... Tapi semenjak orang lain take over, jadi lain lak... Berbulu gak aku!

Disebabkan aku ni selalu online kat opis (sebab nak balas Msjbox, balas membalas e-mail dsb... Heheheeeee..) terpaksalah aku beli satu cermin untuk dijadikan sebagai side mirror... Senang sikit aku nak tengok kalau2 ade orang lalu belakang @ perhatikan aku... Kalau takde side mirror ni, menggelabah gak aku bila ade orang sergah dari belakang!... Sambil2 tu, leh gak aku tengok2 muka aku ni.... Ade comot ke idak... Heheheeeeeeee....

Lepas aje aku letak side mirror, dua tiga hari pastu, ramai lak yang ikut... Aku siap tanye lagi diaorang ni... "Nape letak cermin kat situ???" So, as expected, depa cakap sebab senang nak tengok siape datang dari belakang... Sah lah memang ramai yang kurang selesa dengan tempat duduk diaorang nih... Memang kebanyakkan tempat duduk kat opis ni OK; ada tu view memang best giler ngadap KL dan bukit bukau! Tapi yang tak syoknye bila bilik2 boss ni yang depa letak kat tempat yang tak strategik menyebabkan aku dan kawan2 rasa kurang selesa... Nak tukar tempat, tak boleh sebab bukan aku dan kawan2 yang decide... Jadi, terpaksalah akur dan terima keadaan ini...



2 comment:

iEn said...

hahahahah bagus jugark nieeh.. nak buat sesuatu privacy ni mesti ada owang intai2.. kene letak 3 side mirror nieeh.. kiri kanan dan kat atas.. ala2 wat cam dlm kereta tu ahakz!

Reez said...

Biaselah Ien...

Kalau waktu keje, semua mato mato ada... Ade aje yang nak diperhatikan... Bahaya sebab kat opis Reez nie, Reez slalu online internet... Takut nanti kene sergah, membebel lak diaorg...

Letaklah... At least selamat sikit.. Heheheeeeee...

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.