Tuesday, 17 July 2007

Aku angin betul...

Waktu makan tengahari tadi, aku pergi ke counter sebuah bank ni untuk collect renewal card aku... Actually, bank ni bukanlah dekat sangat ngan office aku... Kena naik LRT kalau nak pergi ke bangunannya... Memandangkan aku nie selalu sibuk, so aku terpaksalah curi2 masa untuk keluar... The only best time aku boleh escape masa lunch hour aje... That's the only choice I have...

Aku pun pergi dan ingatkan urusan aku boleh selesai dalam tempoh sejam (termasuk naik kenderaan awam dan berurusniaga dikaunter)... Tapi akhirnya, lambat jugak!... Aku cukup bengang bila berada kat situ... Customer service memang teruk!

Ade ke patut dia biarkan aku menunggu dekat sejam untuk berurusan?? Panas betul hati aku duduk dalam hall tu! Nak kata ramai sangat customer, aku tengok dua tiga kerat aje yang ada... Pastu, teller tu boleh aje tengok muka dan buat2 blur... Adehhh, kita kalau orang dah pandang semacam sudah tentu rasa tak senang hati... At least cubalah tegur customer tu tanya nak ape ke? Ni tak, dia pandang pastu buat tak tahu... Macam aku ni macam tunggul duduk kat situ... Like I never exist!

Macam ni ke layan customer? Masa memula dulu nak bisnes, sebok dok carik aku... Telefon aku suruh beli tu beli ni... Suruh sign sana, sign sini... Bila aku hadapi masalah, takde sorang pun mereka2 ni sanggup nak tanya atau hulurkan bantuan...

Dah!! That's enough!!!.... Cukup sampai sini saja... Esok aku nak cancel service kat bank ni... Menyusahkan aku aje... Dah ler hantar kad aku kat umah, tak sampai2... Aku pulak yang kene pergi collect kat office dia orang! Apa kes??? Aku yang perlukan dia orang ke atau dia orang perlukan aku???....


Nota kaki: -
Tok sah tanya bank ape... Kat KL ni, office dia cuma satu aje... Tu haa, kat Jalan Ampang tu!


6 comment:

faisal said...

alahai, siannye..kekadang pelik gakkan org yg ada khidmat pelanggan camtu..camnela diaorg kekalkan pelanggan tukan reez..acaipun dah serik ngan pengalaman camtu..:)

Reez said...

Reez bukan ape Cai...

Kalau ramai org, Reez boleh terima.. Reez tak kesah tunggu lama sket.. Nie takde orang pun, dia orang boleh buat tak tahu...

Angin betul Reez tengok org2 yang endah tak endah buat bisnes... Macam seolah olah kita pulak yang terhegeh hegeh kat dia orang...

Reez plk hari ni ada byk benda nak kene buat... Kalau mmg takde keje tu lainlah... Tu yang Reez nak cancel service tu.. Tak peduli dia orang nak cakap ape...

:D

Jie said...

owh..ini ceritanya ye..sampai hangin satu badan tu. Kak Jie ingatkan sebab terlampau banyak makan durian. :p

Tu dah lumrah reez, selalunya memang macam tu la sikap di bahagian customer service. nak lagi kalau staff yg dah berumur ...dia cuma nak tunggu pencen!

aria ayumi said...

erk... sengal je derang tuh... xpe.. meh diya tlg reez... huhu

Cik Diari / Aida said...

errkk.. bank ape yg kat jln ampang tu?
citibank?
ke bank yg kat great eastern tu apekenamanya?
heh...

sabar2 je la reez, biase la tuh... :)

Reez said...

Reez-->Kak Jie:-
Uwek...

Reez tak makan durian kak.. Kalau mangga, rambutan, betik, strawberi dll Reez bedal... But not durian!...

:D

Tulah kak... Makin besar company tu, makin teruk plk customer service nye... Ermm, masa Reez gie tu bukan orang2 tua tp golongan kaum cha ya nun alif tulah... Tengok kita pun macam nak makan orang... :D


Reez-->Diya:-
Ye? Ape yek Reez nak suruh Diya tolong... :D


Reez-->CD:-
Heheheeeee.. CD tekalah lagi... Alah, CD mesti tahu punye...

Kat Great Estern ade bank ke? Tak perasan lak Reez.. :)

Sib baik tahap kesabaran Reez masih OK lagi.. Kalau tak, sure mengamuk kat kaunter tu... :D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.