Monday, 9 July 2007

Hari Rabu yang lepas, aku sempat melawat kawan sepejabat aku yang telah selamat melahirkan anak ke-4... Waktu tu, aku baru aje turun dari flight dari Kota Bharu dan bila aku on aje handphone, ade banyak missed call from office... Pada mulanya, aku malas nak return call sebab mesti pasal official matters...

Masa nak tunggu Skybus bergerak dari LCC-T ke Kuala Lumpur, tetiba member pompuan sorang ni call ajak gie melawat... Aku pun takde buat ape, so aku setuju aje dengan pelawaan dia... Aku suruh depa tunggu aku kat office sebab masa bertolak ke Kota Bharu hari Khamis yang sebelum tu, aku parking kereta kat office... Malas nak drive terus ke airport sebab lama sangat... Parking kat LCC-T pun bukannye murah!... Mahu sehari dekat 20 hengget... Kalau seminggu dah brape? Baik aku parking kat office, free dan selamat... And then naik Skybus from KL Sentral terus ke LCC-T

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Berbalik pada cerita member aku tadi, aku memang tahu dia dah bersalin... Waktu tu, aku ada kat Kota Bharu dan aku sempat la telefon dia malam waktu dia nak beranak tu... Dia siap buat lawak lak time tu... Aku rasa dia nak hilangkan tension sakit nak bersalin kot...

Masa borak2 tu, dia ada cakap ngan aku sepatutnya dia bersalin 19 Julai ni tapi sebab dah sakit sangat dan dah ada tanda, mungkin bersalin awal... Pulak tu, this is her 4th child so normal la kalau bersalin awal... Last child baru aje masuk setahun; so aku rasa jarak antara dia bersalin yang lepas dengan yang baru ni tak jauh beza... Kira laluan tu masih ada lagi lah (dari apa yang kawan perempuan aku cakap... Heheheheheeeeee)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Yang lawaknye, kononnya member aku ni nak tahan ler sikit, bersalin 4 Julai sebab nak sama dengan tarikh lahir aku, tapi disebabkan baby ni nak keluar sangat, terpaksalah beranak 2 Julai... Heheheeeee... Aku cakap ler ngan dia, tak kisah ler berapa haribulan pun, janji bulan Julai... Bulan kelahiran aku... Nanti bila baby dia dah besar, boleh aku arrange besday sekali... (Heheheeeee... tak malu, dah tua bangka masih lagi nak sambut besday!)

Member aku ni dapat baby girl! Berat masa lahir ngam ngam 3 kilogram... Beranak secara normal di Pusat Perubatan Gombak... Tapi yang tak sedapnye, member aku lak ade minor complication... Masa bersalin tu, peranakan dia bengkak... Tapi taklah sampai memudaratkan... Puncanya, dari ape yang aku tahu mungkin sebab si ibu terlalu stress dan banyak fikir... Hmmm... memang sebelum ni member aku ni banyak fikir... Banyak betul masalah yang dia hadapi... Aku kesian kat dia...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Masa pregnent dulu, dia selalu mengadu sakit kaki... Kadang2 sampai takleh nak jalan... Mungkin inilah puncanya kot...

Anyway, comel betul baby Rihana ni... Nanti aku snap gambar lagi bila dah besar sikit... Sebelum ni aku ade buat entry khas pasal abang dia (baby Aqil
-->Sila klik sini untuk bacaan lanjut<-- )... Skarang pasal adik dia pulak... Si Aqil pulak semakin lama semakin nakal!... Maklumlah budak barugas tu... Heheheeeeee....


3 comment:

KhaL said...

ko bila lagi nak beranak eh ada anak
ngeeee

Reez said...

Uik...

Mcm mane aku nak ada anak? Calon pun takde...

Heheheeeeeee...

Ko carikkan aku calon, leh tak? :)

Anonymous said...

nape die nak samakn tarikh lahir anak die ngan awk.. awk bkn de kene mengena ngan die.. kalo suami die tau, mesti suami die cemburu..

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.