Wednesday, 18 July 2007

Tengah aku leka2 buat kerja...

Tiba tiba, member aku letak buah mangga kat meja aku... Masa tu aku tak perasan... Bila sedar aje, dah ada... "Aikkkk.... dari mane lak datang buah mangga ni", hatiku berdetik...

Sambil terpinga pinga melihat keadaan sekeliling, aku intai2 la siapakah gerangan tuan punya yang dengan baik hatinya memberikan aku 2 biji mangga ni... On what occasion? Aku belek2 buah mangga ni, macam mangga tempatan... Besar gila!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nghupenya, ada client yang bagi... Berkotak kotak kita orang dapat... Maklumlah, untuk satu department! Kenelah bagi banyak sebab ada dekat 100 orang dalam department aku... :)

Nie mangga dari India sebab kalau client ni bagi, mereka takkan beli mangga dari sini... Biasenya dia orang akan bawak dari sana sebab HQ dia orang ada kat sana... And then every year, dia mesti kasik kita orang buah ni... Memandangkan this year department aku dah ramai sebab merge hari tu, so sorang dapat ler dua bijik... Alhamdulillah... Dulu sorang dapat 4 - 5 bijik...

Aku suka mangga ni sebab manis giler! Nampak aje macam tak masak, tapi bila dah kupas kulit dan rasa, mak aih... rasa macam nak makan lagi... Its some sort like mangga madu lah...

Terima kasihla pada client tu sebab susah2 payah bagikat kitaorang... Rasa gembira sangat! Time2 tengah pening kepala buat kerja, ada gak benda nak sumbat dalam mulut... :)


 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.