Tuesday, 31 July 2007

Aku dapat tag nie dari Kak Kujie beberapa hari yang lepas... Aiyakk... Rasanya bukan beberapa hari yang lepas... Quite sometimes gak Kak Kujie signal kat aku soh jawab, aku aje yang tak jawab2 sampai ler ke hari ini... Sorry Kak Jie, meja opis Reez nie 'kebanjiran' dengan fail2 yang 'mengangak' minta diberi perhatian... La ni, time waktu makan baru ade masa sikit nak jawab...

6 Perkara Luar Biasa Tentang Diri Aku...


  1. Suka baca majalah atau surat khabar bermula dari muka surat belakang. Entah, aku suka tengok bahagian sukan (kalau newspaper) dulu baru baca berita/cerita yang lain... Pastu aku suka sangat tengok gambo... Paling suka gambar yang ade nilai2 estetika... Heheheeeee...

  2. Suka jalan sorang sorang bila pergi shopping complex atau tengok wayang. Aku rasa aman dan tenang bila takde orang ikut aku especially bila nak beli barang... Aku ni tak cerewet bila membeli tapi most of the time aku akan spent masa yang lama untuk membeli... Entah, aku suka perhati barang dan suka fikir sebelum aku membayar... :)

  3. Benci pada perokok TAPI TIDAK KESAH berkawan dan berada dekat dengan orang yang hisap rokok. Entah, aku memang tak berkenan dengan orang hisap rokok, tapi kalau aku duduk tempat yang smoking area atau dekat dengan orang yang hisap rokok, aku rasa OK aje.. Apesal yek? Ade yang tak kena ke dengan deria bau aku??

  4. Bukan seorang yang suka kepada angka dan pengiraan TAPI aku kerja dibidang tu... Entah macam mane tah, sampai sekarang aku involve dengan angka... Hari2 dok mengira dan bermain dengan angka... Padahal, masa sekolah dulu, subjek Matematik la paling lemah... Tapi bila periksa, lulus pulak... Pernah gak score... Macam mane pulak tu yek?

  5. Tak minum minuman bergula diwaktu pagi dan makan nasi berlauk untuk sarapan... Sejak dari kecik, aku memang tak minum air kopi atau teh yang mak aku buat... Kalau kat luar pun, aku tak minum kecuali kalau orang hidang... Aku biasa minum air kosong aje... Every morning, satu tabung besar tu aku boleh habiskan... Rasa cam sedap pulak... Heheheeeeee... Pastu, kalau sarapan, aku memang bawak bekal dari rumah... Mak aku rajin bekalkan aku dengan nasi berlauk... Selalu kita dengar, orang Kelantan aje yang makan nasik berlauk ni... Tapi dia orang makan ngan ikan tongkol dsb, macam aku ape saje lauk yang ade aku bedal...

  6. Tak pernah keluar rumah/tinggalkan rumah jika bilik tidur tak berkemas... Setengah orang peduli hape, tapi tak bagi aku... Kalau aku buat jugak, aku rasa tak senang hati... Ape2 pun, aku mesti nak kemas bilik aku sebelum aku keluar dari rumah...


Gitulah antara perkara luar biasa tentang diri aku... Rasanya, ada gak yang korang rasa biasa aje... Mungkin satu dua tu sama macam korang...


Inilah aku... :)

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.