Monday, 23 July 2007

Aku amat bersyukur kerana doaku selama ini dimakbulkan Allah SWT...

Akhirnya, aku dapat claim balik handphone aku yang kena curik penghujung Mei lalu
-->Sila klik untuk cerita lanjut<--... Alhamdulillah...

Pada mulanya aku tak buat apa2 tuntutan, tapi last2 atas nasihat kawan aku, aku buat aje claim tu... Kalau tak dapat, it's OK sebab at least aku dah cuba... Kalau dapat, alhamdulillah lah...

So, cek telah pun dikeluarkan dan nanti aku kena gie beli handphone baru... Pasni, hendak tak nak, aku kene beli insuran specifically cover untuk barang2 berharga aku seperti laptop, handphone, digital camera dan sebagainya... Kalau hilang, takde la aku ralat sangat sebab ada gerenti ganti rugi...

Kat luar, insurance macam ni jarang ditawarkan... Kalau ada pun premium mahal sikitla... Macam aku, sebab staff so dapat ler discount dan staff rate! Jika dah ada kemudahan, ape lagi... Eloklah aku pakai.... :)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



2 comment:

faisal said...

reez, camne nak buat tuntutan hp nih? tak penah taupun,huhu..

Reez said...

Cai...

Opis Reez memang ade satu insurance policy yang cover barang2 dalam pejabat... Pastu dalam policy tu ada extension untuk cover "staff personal effects" dimana kalau barang2 staff hilang masa dalam pejabat, tuntutan boleh dibuat menggunakan policy tu...

Kes henpon Reez hilang aritu dalam pejabatlah, tu yang Reez claim kat policy tu...

Coverage tu ade limit... Untuk personal effect, limit kat dalam policy tu sampai RM3,000 aje... Kalau nilai barang lebih dari tu, takkan dilindungi... So staff dapat claim sampai RM3,000 ajelah...

Tak semua syarikat ada polisi insurans ni... Kalau ada pun, dia orang tak cover "staff personal effect" sebab bagi diaorang, tak relevant dan tak penting... Yang penting ialah barang2 yang dimiliki syarikat seperti perabot, alat IT dan elektronik dsb...

Kalau ada, tu tandanya company tu baik hati, jaga kepentingan staff dia...

:)

Opis Acai ade tak insurans yang cover barangan dalam pejabat? Dalam tu ade tak dia extent untuk barang2 kepunyaan staff?

Heheheeee....

Tapi kalau Acai nak beli insurance untuk cover henpon saja pun ada... Tapi tak semua insurance company yang offer... Office Reez ni baru aje nak buat product cover handphone khas untuk pengguna Maxis... Tp rasanya produk tu belum launch lagi kot... Nanti Reez check!

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.