Wednesday, 17 October 2007

Bila aku sampai di pejabat pagi tadi, aku rasa office aku macam aku yang punya...

Mana taknye, bila aku check attendance dan aku bilang bilang, berapa kerat aje yang ada... Well, it does make sense sebab masih ramai lagi yang berada di kampung halaman menyambut Aidilfitri...

Yang datang bekerja pun terdiri daripada mereka yang takde kampung (orang KL) dan rakan2 yang bukan beragama Islam... Aku dari awal memang dah jangka dari awal dan bagi aku, saat ini adalah saat paling gembira dan menyeronokkan... Tahu kenape?


  1. Bila aku dalam kereta on the way nak ke office, aku rasa macam agong la pulak... Sebijik dua aje kereta yang berada diatas Jalan Mahameru tadi... Lengang giler!... So, bila dah kosong macam tu, ape lagi... Aku tekan ler habis habisan... Ade kot cecah 140km/j... Macam kat atas highway lak... Heheheheeeeee.....

  2. Sampai office, masuk tempat parking rasa macam masuk bangunan yang ditinggalkan orang aje... Takde kereta langsung... Sampai pun pagi2 buta... Padahal aku bertolak dalam pukul 7.30 pagi dan sampai dalam pukul 7.50 pagi... Kalau hari biasa, Basement 4 (tempat yang aku selalu parking kereta) dah penuh dengan kenderaan... So, terpaksa turun Basement 5

  3. Masuk pejabat, sejuk je mata aku bila tengok tempat duduk aku... Bersih dan kosong... Takde file berselerak sana sini seperti hari biasa... Kan alangkah baiknya kalau hari2 macam ni???

  4. Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Keadaan tempat duduk aku pagi tadi... :)

  5. Duduk kat pejabat, macam biasalah rutin selepas balik dari cuti raya... Aku akan bawak keluar segala balang kuih dan letakkan atas meja... Heheheheeeee... Sesi 'mengadap' bermula... Aku hantar e-mail pada kawan2 yang datang kerja hari ini, jemput dia orang datang tempat aku untuk makan kuih raya... Sambil2 tu, borak2 la cerita pasal pengalaman dan aktiviti hari raya masing2... Sudahnya, aku tak buat kerja... Heheheheeee... Nak buat kerja macam mane? Mood takde lagik...

  6. Rasa seronok sebab office aku senyap sunyi hari ini... Kalau bising pun sebab ada orang berborak... Selalunya, akan kedengaran bunyi telefon... Sekejap kat sana, sekejap kat sini... Krenggg sana... krengggg sini... Pening kepala aku... Pastu bunyi printer dot matrix berjalan... Zzzreeeetttt... zzzreeettt... Adehhhh... Hari ini, aman sikit sebab ramai cuti, dan customer pun tahu, orang tak balik dari cuti raya lagi, jadi deringan telefon memang tak ada...
Gitulah ceritanya... Sebab tu aku suka datang kerja awal2 dalam minggu raya... Ada gak kebaikan sebenarnya... Tapi tulah, kadang2 terfikir gak... Aku kat sini dah mula bekerja, orang lain seronok gie jalan2 makan ketupat, rendang dan sebagainya...

Ada sesiapa tak nak jemput aku datang umah korang??? Muka tak malu betul aku ni... Heheheeee...


1 comment:

faisal said...

Slm reez,

moga reez sihat dan ceria menyambut aidilfitri tahun ni ye..:) reez, hanya org2 yang bekerja di awal raya je tahu camne bestnya gi kerja time orang lain beraya,hehehe...:)

acaipun kerja ari selasa tapi kena gi kajang dulu..mmg lengang sampai bleh baring atas jalan raya,hehe..jalan yg slalu jam tiba2 lenang je mcm shah alam di langgar garuda,hihi...:)reez, ati2 memandu, jgn bwk keje laju sangat tau:P

bersih dan cantik tpt reez kerja, tenang je tengok,hihi

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.