Thursday, 24 January 2008

Boring betul aku hari ini...

Internet connection opis aku slow giler!!!... Aku nak update blog pun payah... Terpaksa menumpang tempat orang lain untuk access Internet...

Aku tak tahu semenjak kebelakangan ni, makin teruk connection Internet kat sini... Entah ape kene tah... Sebelum ni OK je... Dah lah sistem pejabat aku semuanya berasaskan Internet, hendak tak nak, kene lah tunggu berjam-jam untuk upload sesuatu page... Letih aku menunggu!!!...

Kadang2, kalau dah boring sangat, aku terus tutup aje Internet tu... Pi buat kerja lain pulak... Tapi setakat mana sangat??... Lama2, semua kerja lain tu dah siap, nak kene buat gak kerja yang pakai Internet ni...

Adeh.... Tensen... Tensen..............................................

10 comment:

KhaLx said...

tenet kat sini dah lama x buat hal. hehehe

Reez said...

Iye ke KhaL...

Bagusla... Dulu ko selalu ngadu tenet ko banyak problem...

Tenet kat umah aku OK je... Laju giler!!... Skarang yang menjadi masa elah ialah tenet kat opis aku... Geram!!!!!

Rasa macam nak bawak aje tenet dari umah aku, pasang kat opis... Nyaris2 nak sign up for CELCOM Wireless Broadband... Tadi gie survey, USB Modem dia dekat RM800!!!... Mahal la pulok...

Ko ape cite? Senyap je sebelum ni...

:D

KhaLx said...

tu la..dulu ade je prob ngan tenet kat umah ni. sampai bosan aku nak tel tmnet nak mengadu psl ni. kalau ade alternatif lain aku dh x pakai tmnet ni. lemau. jaring pon ok kan. tapi tula..kat tempat aku ni x banyak pilihan. kalau kat kl tu lain la. aku camnilah. time rajin, mmg rajinlah berblog. time malas mmg malas. buka x on9 tapi kebanyakkan on9 ym, fs , ms. ekekekekee

Reez said...

Ooo...

Kalau tak pun KhaL, ko pakai la wireless broadband.. Aku rasa kat KB tu dah ada coverage... Kalau ko pakai Streamyx dan bayar RM77 sebulan, baik ko pakai Celcom Broadband... Cuma RM68 je.. Murah sikit dah ko senang nak gerak sana sini tanpa wayar.. Ko nak pi KB Mall boleh, PCB pun boleh... Semua tempat ko boleh access ngan wireless broadband ni... Cuma kene tengok signal la...

Oooo... aku memang perasan... Kadang2 sampai berbulan2 ko x apdet.. Entah ade lagi ke x ko ni, semua orang tak tahu... Hehehehee..

Ko layan chatting rupenye...

:D

Encik KhaL said...

aku x pakai laptop sekarang. kasi adik aku pakai. aku dok umah kene pakai pc je la. ekekeke.

bukan xnak update. kekadang xde point. selalunya aku buat entry tapi peram dulu. ngeeeee :D

layan gakla. ko x layan chatting ke?

Reez said...

Oooo....

Pape pun, kalau rasa nak on9, boleh je.. Tak kesah ler wireless ke, tak wireless ke, bluetooth ke, berlutut ke... Heheheheeee...

Biasalah, cam aku, aku bukan takde bahan nak update... Kadang2 dalam sehari, adala 2, 3 cite... Cuma aku memang kebizian dan kebanjiran dengan kerja... Takde masa nak masuk blog dan update...

Dulu2 boleh la sebab keje aku relax sikit... Skarang dah ambil alih keje baru, sampai lemas/rimas aku dibuatnye... Heheheheee...

Peram, jangan tak peram!!!... Kasi kow2 sikit... Hehehehee...

Aku slalu gak on9 dan chat... Tapi skarang takde member nak chat sebab diaorg ni suke on9 tengah malam... Aku dah zzzzzz dah waktu tu... Esok nak keje beb... Bangkit kul 5 pagi, mane larat sengkang mata lama2....

:D

Encik KhaL said...

ko xleh on9 kat opis ke reez? atau dah kene block?

Reez said...

Aku boleh on9 kat opis cuma semenjak kebelakangan ni tenet opis aku lembab giler!!..

Entah ape kene tah ngan tenet kat opis aku ni... Server mengong kot.. Ker ramai sangat orang guna tenet sampai tak cukup bandwith nak support....

Sabor jelah KhaLx....

:D

Encik KhaL said...

company ko sure tiptop kan. mestilah kene guna server tahap asbestos. laju tahap kilat :D

Reez said...

Biase la En. KhaL... Dah company besar... Mesti infrastructure pun besau...

Laju memang laju.. Klik2 aje, terus gie screen lain, nak gerak sana sini, tak payah tunggu lama2...

Tapi ada gak certain website dia tak bagi masuk... Tapi tak semua lah...

:D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.