Wednesday, 30 January 2008

Semalam, aku dapat satu gift... Aku memang dah expect dah gift nie sebab sebelum ni memang dapat announcement yang management nak bagi cenderahati sempena Tahun Baru Cina...

Last year pun dapat benda yang sama cuma yang berbezanya ialah cara pembungkusan... Aku cukup suka dan tertarik dengan packaging gift kali ini... Kotak yang disalut dengan kertas berwarna emas dihiasi dengan dengan tulisan kaligrafi cina... Entah, jangan tanya aku ape maksud tulisan ni sebab masa sekolah dulu, aku tak belajar Mandarin atau Kantonis... Heheheheee...


Photobucket


Isi kandungnya, macam biasa... Ape lagi kalau bukan buah limau Mandarin... Buah yang sangat sinonim dengan Tahun Baru Cina... Adalah dalam 2 dua bijik untuk setiap kotak... Buah limau ni aku tak heran sangat sebab kat rumah aku memang berlambak... Banyak orang jual sekarang sebab harga murah...


Photobucket


Aku sebenarnya bukan peminat buah limau atau oren... Pokok pangkalnya, bukan jenis 'pemasam' la... Bau masam pun tak... Heheheheheeee... Tapi kakak dan adik beradik aku yang lain memang giler buah limau dan sewaktu dengannya... Pantang tengok, sambar aje... Kadang2 berbijik bijik, seorang... Aku, orang hulur depan mata aku tak sentuh... Tapi kalau bagi buah betik ke, jambu air ke, jambu batu ke, tembikai, mangga (paling feveret), apple, lai (pear), pisang dan lain2 selain dari buah yang masam2, aku bedal dulu... Pernah aku mengadap buah mangga siam yang besau2 tu seorang dekat 7 - 8 bijik... Masa tu lak, dapat free sekotak... Ape lagi, tanpa membuang masa terus aku tibai dulu... Heheheheheee...


Photobucket


Memang sudah menjadi tradisi kat syarikat aku bekerja ni, orang selalu bagi buah... Buah limau la, buah mangga la... Mangga lak, bukan local manggo tau, tu datang nun dari India sana... Manis giler!!!.. Sedap!!!.......

6 comment:

Encik KhaL said...

xde buah limau mmg x sah. cam wajibb lak bagi aku bila raya cina ni. hehehehe

Reez said...

Ko nak?

Kat opis aku berlambak... Tadi aku gie opis, ade dua kotak kat sebelah tempat duduk aku...

Cuma aku risau, entah elok ke idak buah dalam kotak tu... Hari Jumaat lepas aku dah bukak 2 kotak, sekotak tu banyak dah busuk!... Entah brape hari dia peram, aku pun tak tahu...

:D

Encik KhaL said...

sampai busuk? apsal x bukak terus. wat bazir je. xper..kompeni ko kaya :p

Reez said...

Macam mane aku nak bukak, aku cuti kan Khamis lepas... Hari Jumaat, company tutup sebab cuti Hari Wilayah... Sabtu dan Ahad, memang tak keje...

Ari ni aku bukak, memang masin mulut aku... Banyak yang busuk dari yang elok....

Takpe, bukan kompeni aku yang kasik... Orang bagi... Tak rugi ape pun...

:D

Encik KhaL said...

salah bajet hari la ni. kat kedai tu berhari2 x bukak xpe lak buah dia

Reez said...

Entah... Aku tak tahu sama ada salah bajet hari ke idak....

Tu lain la KhaLx... Kat kedai tu, buah2 tu silih berganti... Bukan berhari2 duduk situ... Kalau dah busuk, mestila kene buang... Letak pulak buah yang lain...

Kalau dia taruk dan biarkan aje, takde la orang nak datang...

:D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.