Sunday, 3 February 2008

Aku kebosanan, tak tahu nak buat apa...

Sebenarnya, aku banyak kerja nak kena buat, tapi bila aku nak buat aje, aku tak tahu nak mula kat mana... Langsung aku tolak ketepi segala benda yang aku plan nak buat hari ini...

Since aku ada kat rumah, dan laptop pun dah depan mata, terus aku on internet... Surfing ke laman web kegemaran aku... Selain dari baca e-mel yang memang berkurun lama tak berbukak, aku sempat masuk/lawat ke beberapa blog kawan2 yang sudah biasa dengan aku... Tinggalkan komen mane yang patut dan pesanan di kotak mesej masing2... Dah selesai, ingat nak tutup dan start buat kerja...

Tetiba, aku teringat satu laman web yang agak lama aku tak masuk... Dah lama aku tak jenguk MySpace aku... Entah ape cerita dalam tu, aku pun tak tahu... Mesti ramai yang tinggalkan komen dan message... Sian diaorang...

Aku masuk dan check, terbukti memang banyak message yang tidak berbalas... Malu aku dengan diaorang2 ni sebab dah lama tak baca dan balas message dia... "Ampun yaa......."

It takes me almost an hour to reply all messages in my Inbox... Fuhhhhhh...

Dah sudah tu, saje aku godek2 MySpace aku... Aku perasan, MySpace skarang dah upgrade sistem diaorang... Nampak canggih dan presentable sikitla kalau nak dibandingkan dengan dulu... Dulu, aku tengok pun takde selera... Plain dan banyak benda mengarut dalam tu... Tu yang buat aku hampir melupakan MySpace ni... Benda ni timbul masa member aku hantar link MySpace dia... Aku klik, terus aku teringat kat MySpace aku...

So, memandangkan banyak benda tak update, aku pun meng'apdet' semua data2 dalam profile aku... Mane yang patut ditukar, aku tukar... Ikut current condition diri aku sekarang... Kalau dulu single, skarang kene letak "in relationship"... Hehehehee... Bahaya woo... Nanti kalau 'orang' tu tengok dah baca MySpace aku dan aku mengaku aku single, kang moncong 10km pulak nanti... Tak sanggup aku nak tengok!... Hehehehehee.....

MySpace
Layout MySpace aku yang baru... Suka bangat!!!!...

Pastu, entah macam mane, tetiba lak datang rajin nak tukar cat MySpace aku... Godek ler laman web cari mane2 cat yang berkenan... Jumpa, terus apply... Bila preview, walla..... Aku suka sangat!!!... Warna kegemaran aku menjadi santapan mata pelawat... Puas hati dengan hasil kerja pencipta asal... Terima kasih kepada dia yang menghasilkan background ni...

Kenapa aku join MySpace???...

Dulu aku rajin buat benda2 ni... Selain dari cari kawan, aku dapat kenal ramai awek2 cun... So far, memang ramai tapi semuanya sekadar kawan... Tak lebih dari tu... Depa semua pun dah ada teman istimewa... Takkan aku nak kacau line pulak kan???... Aku pun, kalian paham2 jela... Aku dengan mereka2 dalam MySpace ni ibarat "teman tapi mesra"....................


:)

Nota kaki:-
Selain dari MySpace, aku ada: -

1) Imeem - untuk aku dengaq lagu dan host dalam blog aku...
2) YM - untuk aku chat dan webcam ngan kawan2...
3) Blogger - untuk aku mencoretkan apa yang tersirat dalam hati...
4) Photobucket - untuk aku host segala gambar2 yang menarik...
5) Msjbox - untuk kawan2 tinggalkan pesanan...
6) GMail - sebagai e-mel rasmi aku...
7) ARES - untuk aku download lagu dan video
8) Youtube - untuk aku host video... Jarang sangat pakai sebab aku takde video sgt..
9) Ape lagi yek??... Ade la a few portal yang aku guna...

8 comment:

Encik KhaL said...

aku igt single

ekekekeke

Reez said...

Kalau ikut aku, memang aku single sebab aku tak nikah lagi... Tapi kalau dah keluar dengan dia, bukan single lagi dah... Tu dah jadi mingle...

Wakakakakakakakakakakaa.......

Encik KhaL said...

kalo dh serius kire x single dah. kofkofkof

aria ayumi said...

huhu. bab2 myspace, frenster mmg diya failed. dulu penah uat myspace, sbb kawan yg suwuh. pastu, tak sampai bape hari... diya dh ignore account myspace. skang ni ukan stkt password diya tak ingat, dgn username skali diya lupa dh. huhu.

Reez said...

KhaLx --> Oooo.. gitu yek? Aku, ada waktu, serius... Ada waktu, dia pulak tak serius...

Tapi aku tahu, dalam hati kami ada CINTA.... *Wakakakakakakakakaka....

Cam mane tu yek KhaLx??? Ko ade idea tak???

Reez said...

Diya --> Ooo... takpe, benda2 ni tak penting Diya... Ada pun takpe, takde pun takpe gak...

Kalau Reez, once dah create, Reez akan managela... Tapi kalau dah tak pakai, delete aje... Kasik space kat orang lain yang lebih memerlukan...

:D

Encik KhaL said...

ekekeke.xyah del la. aku pon dh lama x bukak myspace. rugilah kalau del acc. bila lagi nak menyusahkan tokey myspace. lagipon free kan. ms ko apa reez?

Reez said...

Aku tak delete MySpace aku... Kalau aku dah kawin nanti pun, aku takkan delete... Pakai macam biase aje...

MySpace nie laman untuk kita mengeratkan silaturrahim... Nak berkawan, ape salahnye kan???

Errrr... Malu la nak kasik tahu ko... Nanti pecah rahsia aku... Ko carik sendiri la.... Hehehehehee...

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.