Monday, 7 April 2008

Anda sihat?

Jika tidak, sila ke klinik atau hospital berdekatan...

Baru2 ini, sarikat (syarikat) tempat aku bekerja telah menganjurkan satu karnival kesihatan yang mempamerkan pelbagai jenis penyakit yang sering menjangkiti penduduk di negara kita... Biasanya, kita akan tahu mengenai penyakit2 ini bila kita dah sakit dan berkunjung di hospital... Pameran kali ini sangat berkesan dimana kebanyakkan program yang dirancang adalah bertepatan dan selaras dengan matlamat yang sebenar; memberi pendidikan dan pengetahuan tentang pentingnya menjaga kesihatan... Maklumlah, kebanyakkan pekerja kat dalam syarikat aku ni sibuk dan tiada masa untuk menjaga kesihatan diri masing2... Ditambah pula dengan umur yang rata2 dah masuk senja... Hehehe...

Antara program yang ada ialah ceramah mengenai kesihatan dan penyakit, ujian dan juga pameran produk kesihatan... Sudah menjadi kebiasaan, kaunter yang paling banyak diserbu ialah kaunter ujian... Masing2 nak tahu sama ada dia orang ni sihat ke tak...

So, kalian dah buat medical check up?... Kalau belum, pergi la buat... Mana tahu dalam diam, ada mengidap penyakit ke...


Nota:-
Aku sekarang sedang mengidap satu penyakit yang mungkin sukar untuk diubati... Sakit hati yang terlampau... Hehehe....


Photobucket
Waktu launching...


Photobucket
Ni senam robik... Entah, ape benda tah dia orang buat...


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
Penat tunggu, dapat minum susu Anlene... Ni promo susu untuk kesihatan... Hehe...


Photobucket


Photobucket
Ni nak check tekanan darah... Ada darah tinggi ke tak...


Photobucket
Ni tak silap aku nak check stress level...


Photobucket
Acting CEO aku dapat goody bag produk kesihatan... Entah ape isi dalam tu tah...


Photobucket


Photobucket
Acting CEO aku nak check alcohol level...


Photobucket
Ni bukan main masak2 tau... Ni demo masakan gaya hidup sihat... Tanpa minyak dan bahan kolesterol...


Photobucket
Yang ni semua orang tahu... Derma darah...


Gambar : Sumbangan dari Mohd Azlan Yaacob

6 comment:

aria ayumi said...

waaa best jugak karnival ni ye. siap bleh check stress level lg. huhu. tingin lak nak try :p

faisal said...

slm reez, sakit ati kena istigfar byk2 tau..:) hehehe..moga reez terus ceria spt biasa ye..:)

Encik KhaL said...

aicehh..bab derma darah, bab jarum aku seram sket :D

Reez said...

Reez --> Diya:-

Boleh, Diya datangla opis Reez... Diya nak check ape pun, boleh...

Hehehe....

Reez said...

Reez --> Acai:-

Wsalam Acai... Waaa... Terima kasih singgah blog Reez... Reez tahu, Acai sibuk skarang ni... Reez pun sama gak... Tak sempat pun nak leave comment kat blog Acai... Nanti Reez tinggalkan ye...

Thanks!... Mulut Reez ni x henti2 istighfar... Insya Allah, akan diamalkan selalu...

Thanks for the reminder and take care!...

:D

Reez said...

Reez --> En. KhaLx:-

Aisehhh... Gua ingat lu macho, tak takut ape2... Rupa2 nye...

Hehehehe....

Itu jarum, bukan nak makan ko... Cucuk pun, kejap aje... Kasi lobang itu kulit dan daging... Pastu, dah OK dah...

Hehehe.....

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.