Thursday, 3 April 2008

Waktu aku makan tengahari tadi, aku pesan kat neng yang jaga gerai kat food court Maju Junction tu, aku nak makan "nasi goreng kampung"...

Sambil terjerit-jerit menyebut nama menu, neng tu dengan selamba kata OK... Aku ingatkan, OK tu, memang OK lah...

Aku tak tunggu lama untuk mendapatkan makanan yang dipesan... Dalam kurang 5 minit, dah siap... Aku terkasima dan kagum dengan layanan yang diberikan... "Kalau gini, best la makan kat sini... Tak payah beratur dan tunggu lama..." bisik hati aku...

Makanan pun sampai dan neng tu meletakkannya diatas dulang plastik berwarna merah...

Dahi aku berkerut... Dalam hati, terbit tanda tanya... "Ehh... ni nasi goreng kampung ka, nasi goreng ayam???...."

Belum sempat aku nak tanya, neng tu terus cakap, "nasi goreng kampung... nasi goreng kampung..." macam dia tahu2 aje aku nak tanya kat dia ape benda menu yang dia bagi kat aku ni... Seingat aku, selama aku hidup dan makan/pesan makanan, nasi goreng kampung tak macam mane yang aku dapat ni... Seingat akulah, kalau nasi goreng kampung, mesti rencah tu ada ikan bilis dan sambal belacan... Ni aku tengok, takde pun ikan bilis dan sambal belacan... Pastu, tu aje yang dia bagi kat aku... Untuk nak buat tak nampak macam kosong sangat, dia letak kepak ayam dan isi sikit...

Ermmm... Ini nasi goreng kampung ke, nasi goreng ayam???

Confuse aku kejap... Tapi memandangkan aku dah lapar giler dan orang dah ramai "Q" kat belakang aku, aku accept dan bayar jelah... Nasib baik rasanya OK, kalau tak, harusla aku mintak tukar...

Photobucket
Korang tengok nasi ni, korang rasa ni nasi goreng kampung ke, nasi goreng ayam???

4 comment:

cd said...

salam reez ~ rasanya itu bukan 'nasi goreng kampung' atau 'nasi goreng ayam'.. tapi mungkin itu adalah 'nasi goreng ayam kampung'... hehehe...

Encik KhaL said...

nasi goreng kampung percuma ayam gorengla tu. hehehehe

Reez said...

Reez --> CD:-

Tulah CD... Masa memula Reez dapat tu, Reez confuse kejap.. Betul ke Reez order nasi ni...

Tapi lapar punya pasal, hentam sajalah... Janji kenyang...

Mungkin juga... Agaknya, resipi baru kot???... Hehehee....

Reez said...

Reez --> En. KhaLx:-

Mungkin juga En. KhaLx... Tak terpikir lak aku... Maybe neng tu tengok aku, dia terpikat kot... Aku hensem sangat, tu dia bagi aku ayam free...

Heheheee....

:D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.