Saturday, 5 April 2008

Pagi tadi, waktu aku sampai di pejabat untuk menghadiri kelas hari Sabtu, meja aku penuh dan berselerak dengan fail2 kerja...

Seingat aku lah, kali terakhir aku tinggalkan meja aku ni, bersih dan kemas aje... Bila datang semula, macam tongkang pecah!...

Aku nak marah2 atau mengeluh pun, tak guna sebab benda dah jadi... Tempat aku bekerja ni pun memang macam 'goreng pisang panas'... Ada saja kes yang nak kena selesaikan secepat mungkin... Fail pula, memang selalu keluar masuk... Tak pernah ada atas meja lama2...

Seminggu yang lepas, memang aku tak masuk pejabat... Hari Isnin dan Selasa, aku menghadiri kursus di Jalan Pinang... Pastu, hari Rabu sampai la semalam, aku bercuti sebab nak siap kerja sekolah yang tertangguh... Baru hari ini aku menjejakkan kaki ke pejabat; tu pun sebab nak kene attend kelas...

Nampak gayanya, hari Isnin nanti aku memang busy giler la... Tak bercakap dan concerntrate dengan kerja...

"Apa boleh buat, dah kerja makan gaji... Nak tak nak, buat ajelah selagi terdaya...."


Nota kaki: -
Kadang2 berangan juga... Bila lah nak ada company sendiri... Hehehehee.....

Photobucket

4 comment:

Encik KhaL said...

file apa tu reez? rekod jenayah ke apa :p

Anonymous said...

salam reez...

- keje kan satu ibadah... kite wat ngan ikhlas Insya Allah akan dapat balasan pahala...

> welcome back... :) <

Reez said...

Reez --> En. KhaLx:-

Ermmm... File ape ek?... Semua file ni duit tau, En. KhaLx..

Kalau aku tak attend dan tinggalkan macam tu aje, mau office aku kene bakar dengan pelanggan nanti...

Hehehehe....

Reez said...

Reez --> Manje:-

Betul Manje.. Reez setuju dengan pendapat Manje... Akan Reez lakukan seikhlas mungkin, Insya Allah...

Thanks!

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.