Saturday, 10 May 2008

Dah lama juga aku tak kena tag... Ermm, tapi kalau nak di ikutkan memang patut pun... Sape la aku kalau nak dibandingkan orang lain... Kawan di alam siber ni pun boleh dibilang dengan jari... Berapa kerat sangat... Hehehe...

Aku tak kesah sebenarnya, asalkan aku happy dan bahagia dengan apa yang aku buat... This time around, aku kene tag dengan salah seorang pelawat yang rajin bertandang ke blog aku... Thanks to En. KhaL sebab sudi jenguk2 aku kat sini... Sekarang, giliran aku pula membalas tag dari dia...

These are my replies: -


7 Random Facts About Me: -

  • Pendiam dan pemalu dengan orang yang aku tak kenal... Tapi paling ramah, banyak cakap dan periang dengan orang yang dah biasa dengan aku... Ada banyak perbezaan tentang diri aku sebelum dan selepas satu perjumpaan... Kadang2, orang selalu anggap aku ni seorang sombong...

  • Aku tidak hisap rokok... Selama bertahun-tahun aku hidup, tak pernah sekali pun aku sedut dan hembus asap tembakau... Memang tak suka!!... Tapi aku tidak kesah duduk dikalangan orang yang hisap rokok (tapi kalau banyak sangat asap, aku lari jugak la... Pengsan!!!... Hehehee....)

  • Paling tinggi dalam ahli keluarga aku... Kalau compare dengan sedara mara, sepupu sepapat, anak buah dan lain2, aku la yang paling tinggi... Kalau ambik gambar keluarga, nampak sangat aku macam tiang gol... Hehehehe....

  • Aku tidak suka mengira... Masa sekolah dulu, Matematik adalah subjek yang paling aku benci... Tapi sekarang, aku bekerja dengan syarikat yang berasaskan kewangan... Ermm... Macam mane tu ek? Pelik bin ajaib betul!...

  • Suka color hijau...

  • Kuat fikir... Aku suka fikir perkara2 sebelum dan selepas... Entah, dah jadi habit aku... Tapi aku jarang termenung...

  • Aku seorang yang sangat peka terhadap diri dan keadaan sekeliling... Sentiasa rasa tidak selesa kalau ada benda yang tak kena dengan diri aku...

7 Things That Scares Me: -

  • Seksa akhirat... Selalu buat aku insaf sepanjang masa...

  • Sesat terutama sekali dari segi rohani... Dunia semakin hampir ke penghujungnya...

  • Bankrap... Dah jatuh, susah nak bangun balik!

  • Losing the one I love... - she's the only one I have now...

  • Lumpuh/cacat serba-serbi... - minta dijauhkan...

  • Ahli keluarga aku diseksa oleh orang jahat

  • Perpisahan

7 Random Music at The Moment: -

  • My Memory (Piano Version)

  • Home - Westlife

  • You're Not Alone - Shayne Ward

  • Harapan - Fazli Zainal

  • Hanya Segenggam Setia - Ekamatra

  • Apologize - Timbaland

  • What's Left On Me - Nick Lachey

7 Things I Say Most: -

  • "Assalamualaikum..."

  • "Bismillah..." dan "Astaghrafirullah..."

  • "Huh?!!!..."

  • "Alamak..."

  • "OK..."

  • "Thanks!..." atau "Terima kasih ye..."

  • "Sorry..."

7 Things I Treasure Most: -

  • Love

  • Family

  • Health... Alhamdulillah, aku sihat...

  • Rezeki... - tak kesah la sikit atau banyak, aku bersyukur!...

  • Friendship... Can't live without it...

  • Nature... I love to travel...

  • Gifts and presents - really appreciate it!

7 "First Time" Things I Ever Did: -
(Wow... nape dalam inverted comma ek?... Hehehe....)

  • Tertidur ketika dalam bas... Sedar2 je, dah terlajak... Nasib baik boleh patah balik...

  • Pakai make-up!... Waktu aku attend kursus bina semangat, ada satu aktiviti tu kene paksa pakai make-up!... Adehhh....

  • Jalan kaki balik kerumah dari pejabat... - waktu tengah ting tong

  • Bawak kereta laju-laju... - pernah sekali aku speed 160km/j kat jalan biasa... Rasa macam melayang wooo...

  • Kene libas dengan getah paip oleh bapak aku waktu umur aku 6 tahun sebab tak jawab panggilan dia... Nangis sampai putus nafas!... Sakit woo...

  • Duduk kat Dataran Merdeka tengah2 pagi buta... Sekali kene 'pau' dengan mat rempit... Padan muka aku!

  • Bawak motor, tapi tak ada lesen... - emergency case...

7 People To Do This: -

  • Kau

  • Kau

  • Kau

  • Kau

  • Kau

  • Kau

  • dan Kau...


Sekian, terima kasih!... Pada sesiapa yang ingin menjawab tag ini, dipersilakan... Aku tidak memaksa tapi andai kata kalian menjawabnya, bagitau aku... Boleh aku baca...
Heheheee...

2 comment:

NMZ said...

hehe, tag end here. Suke hijau gak ;)

By the way, kalau nak CS3 bitaulah, leh kamek bg software die

Reez said...

Iye ke NMZ?...

Sama lah kita ek... Hehe...

Ade CS3 ke?... Takut nak install sebab saya pakai Vista... Dengar cite, kalau install CS3, PC leh hang...

Entah, betul ke?

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.