Thursday, 19 June 2008

Assalamualaikum dan salam hari Khamis buat semua pembaca blog aku...

Baru2 ni, aku bersama beberapa rakan sepejabat berkesempatan pergi ke Kelab Golf Bukit Kiara untuk menikmati hidangan tengahari... Well, I would categorize it as lunch eventhough there is no 'nasi' and all those lauk pauk yang selalu kita hadap didepan meja makan...

We had "dim sum" over there... Very tasty and nice!...

Aku sebenarnya bukan pandai sangat nak makan makanan bukan Melayu ni... Semuanya kerna boss aku yang bawak... Aku pulak, memang tak pernah makan benda2 ni, so bila dah ada depan mata, belasah jelah... Risau gak kalau2 tak sedap atau tak kena dengan tekak aku...

Nasib baiklah aku jenis yang tak cerewet dengan makanan... Apa yang ada, aku makan aje... Yang penting, bersih dan halal... Aku memang suka makan dan setakat ni, banyak gak menu aku dah cuba... And, I'm lucky because I never gain weight eventhough I eat so much... Mungkin kadar metabolisme aku sangat tinggi kot... Asal makan, digest dan pi tempat lain... Hehehehee..

Aku akui, memang dim sum kat Bukit Kiara ni sedap... So far, memang takde tempat lain (aku tak tahulah kalau ada yang lagi sedap) selain kat sini... Aku pernah makan dim sum kat Quality Hotel, but sorry to say, dim sum kat situ dah tak sesedap dulu... Dah kureng sikit... Variety pun tak seberapa...

Insya Allah, ada rezeki nanti aku nak pergi lagi... Ada sesiapa nak join???.........


Nota kaki: -
Aku tak snap pun gambar waktu makan tu... Ni gambar2 "dim sum" yang aku makan tahun lepas kat Quality Hotel... Kalau kat Bukit Kiara, pilihan lagi banyak... Kat Quality Hotel, sikit.... :)



Photobucket


Photobucket


Photobucket

2 comment:

diya said...

wah. wah. wah. ternganga2 diya tgk makanan2 itteww!!! byknya dim sum. err... apa maksud dim sum ye reez?

Reez said...

Hehehehe...

Saje Reez letak gambar2 dim sum tu... Biar semua orang ngidam... Hehehee....

Entah, Reez tak tahu ape maksud dim sum.. Tapi tak silap Reez dim sum ni diperbuat dari makanan laut (lebih kurang macam sushi la...) dan kebanyakkannya direbus...

Nanti Reez tanye kawan Reez yang pakar dlm makanan ek...

:D

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.