Friday, 13 June 2008

Sepanjang hari aku duduk bekerja, tiba2 aku teringat pada seseorang... Sudah lama aku tidak menghubunginya; baik melalui telefon ataupun e-mel... Selalu aku cuma forwardkan e-mel2 menarik kepada kawan2 aku termasuklah si dia tapi aku sudah lama tidak menulis kepadanya bertanyakan tentang khabar berita...

Agak2, bagaimana la keadaan dirinya sekarang ye?... OK ke tidak?... Sihat ke... Dah berteman ke belum?... Semuanya terkumpul dibenak fikiranku...

Aku ingat nak call, tapi entah kenapa aku rasa kekok pula... Tidak seperti dulu, begitu pantas jari ini menekan papan kekunci diatas badan telefon... Kali ini, aku hanya mampu mengangkat ganggang telefon sahaja... Nak tekan nombor pun takut2... Apa telah terjadi pada aku?... Kenapa boleh sampai begini??...

"Biarkan dahulu... Rileks sikit, aku call...."

Entah bila kudrat aku akan ada untuk menelefon si dia... Kalau ada, takpe juga, kalau tak?... Alamatnya, sampai bila2 la aku akan jadi begini... Tertanya-tanya dan ternanti khabar berita darinya...

Aku harus mencari jalan untuk mengembalikan semangat aku seperti dulu... Aku rasa, mungkin kerana aku masih menyimpan perasaan terhadapnya... Sebab tu kot, aku rasa kekok nak bercakap dengannya... Perasaan halus itu datang kembali dan ianya sedikit sebanyak mengganggu konsentrasi aku terhadap kerja2 yang berada dihadapan mata...

14 comment:

menteil said...

xder kudrat atau takde kredit?
haha..

Reez said...

Woiitt....

Aku tak pakai prepaid, aku pakai bil... Bab calling mengcalling takde masalah bagi aku...

Hehehehe...

Serious, aku memang takde daya buat waktu ini...

:D

Anonymous said...

mungkin perlukan masa kott..
hehe, just take ur own sweet time..
:)

-n-

Reez said...

Thanks N for da advice...

Mungkin bila dah OK, saya akan hubungi dia...

Thanks again!

Anonymous said...

diya agak2 kan, msti DIA tgh TUNGGU reez call. huhu. call ajelah reez [eheh. sibuk je dak kecik ni kan] :p

Reez said...

Maybe la kot Diya...

Hari ini Reez dah OK... Sat lagi Reez try call dia... Jangan dia tukar nombor, udah la...

:D

Anonymous said...

okeh. gambatte reez. moga berjaya. hahahaha

Reez said...

No problem Diya..

Thanks for your support!... Skarang ngah cuti kan?... Adik Reez pun ngah cuti.. Bln 7 nanti baru masuk UiTM balik...

:D

Anonymous said...

ha ah. adik reez uitm mana? huhu. diya kampus dungun. ade bape minggu je lg nk habes cuti. sob sob.

Jie said...

jgn tertangguh kalau nk buat

kita tak tau esok lusa tu masih ada utk kita ke tidak

Reez said...

Diya,

Adik Reez tu kat UiTM Lendu, Melaka.. Dia wat course Pengurusan Pejabat...

I see.. Kalau kat dungun, musti wat course Accounting/Bisnes ni ek?.. Heheheee...

Sepupu Reez dulu UiTM situ la... Member opismate depan Reez ni pun UiTM situ gak...

:D

Tulah, dah nak kene gie sekolah balik... Heheeheh

Reez said...

Thanks Kak Jie...

Reez dah pun try kol, nombor tu dia tak pakai lagi dah...

:(

Encik KhaL said...

sapalah si dia tuh. hehehe

Reez said...

Waaaa... Ko tanye soklan cepu mas...

Sape lagi kalau bukan ko.. Hahahahahahahaa...

Taklah, ade sorang aweks ni... Dah lama aku tak kontek dia... Rasa 'rindu' lak...

Hehehehee....

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.