Sunday, 6 July 2008

Mungkin ada diantara kalian semua tidak tahu, aku sebenarnya sedang bercuti panjang sekarang ini... Bercuti dari melakukan tugas di pejabat...

Saja aku ambil cuti awal bulan untuk berehat... Minggu lepas merupakan minggu sibuk aku kerana syarikat tempat aku bekerja akan tutup akaun (financial year end)... Jadi, ramai diantara kami memang sibuk giler menyiapkan/menghabiskan transaksi sebelum sistem komputer ditutup untuk tahun berakhir 30 Jun 2008...

Sebenarnya, memang setiap tahun, selepas financial year, aku akan 'melarikan' diri seketika... Bukan kerana aku takut, tapi aku ingin menghabiskan masa memanjakan diri aku... Pergi ke satu tempat dimana orang lain tidak boleh ganggu aku... Aku ingin bersantai, berehat dari segala kesibukan aku selama ini... Sampaikan ada kala, telefon bimbit aku pun aku tutup sebab tidak mahu diganggu...

Tapi, tahun ini agak berbeza sedikit... Aku tak tahu apa yang aku dah buat... Cuti aku bermula hari Selasa lepas (1 Julai) dan akan berakhir pada hari Selasa yang akan datang (8 Julai)... Kalian tahu apa yang telah aku lakukan selama aku bercuti ini?


1 Julai - Duduk dirumah tanpa berbuat apa2... Petang, aku kerumah saudara menghadiri kenduri tahlil...

2 Julai - Aku pergi kolej untuk mengambil keputusan peperiksaan aku... Terus ke pejabat seketika untuk mengagihkan keputusan tersebut... Selesai, terus balik kerumah...

3 Julai - Konon2 nya, nak pergi somewhere... Tapi last2 duduk dirumah sahaja menyiapkan kerja sekolah aku yang tetangguh sebulan lepas... Sampai malam pun, tak habis2 menaip... Bila bosan, mulalah... Mentenet... Update blog, baca blog...

4 Julai - Bangun pagi dengan perasaan yang amat gembira sekali... Mood sudah datang!... Aku angkut segala kain baju dan buku2 aku dan terus ke satu tempat yang aku hendak pergi sangat... Kemana? Biarlah rahsia... Stay overnight kat sana...

5 Julai - Balik semula kerumah... Sepatutnya aku ada kelas hari ini, tapi aku tak sempat datang... Perjalanan memakan masa selama 2 jam lebih, memang tak sempat sampai... Singgah rumah member sekejap sebelum beredar pulang kerumah diwaktu petang...

6 Julai - (Hari ini)... Menghabiskan kerja sekolah aku yang entah bila nak habis... Submission hari Sabtu yang akan datang... Nak test lagik!... Adehhhh... Petang tadi, aku ke Alor Gajah, mak minta aku hantarkan barang2 kepada adik aku yang berada di kolej...

7 Julai - ***tidak diketahui lagi

8 Julai - ***tidak diketahui lagi


Ermmmm... Itulah yang aku buat ketika cuti panjang ni... Tiada yang menarik kecuali pada hari Jumaat yang lepas... Itupun sebab hari tu adalah hari istimewa buat diriku... Kalau tidak, memang terperap dirumah la jawabnya...


Nota kaki:-
Sebelum apply cuti dulu, dah buat program... Last2 cuti tah kemane, program tah kemane... :D

2 comment:

Kujie said...

Rasanya...ada sesuatu yang penting Reez telah cicirkan dalam hidup..

cuba fikirkan..

Reez said...

Mungkin juga...

Adalah ni yang Reez tertinggal...
Thanks Kak Jie...

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.