Wednesday, 8 October 2008

Habis saja waktu kerja, aku bergegas keluar dari ruang pejabat... Nak mengelak dari tersangkut di tempat letak kereta kerana waktu itu nanti, pastinya ramai yang akan berebut nak keluar... Kereta pula, bukannya sebiji dua...

Selepas selesai sahaja solat fardu Asar, aku berkemas dan terus turun ke tempat letak kereta... Mengikut perancangan, aku akan pergi menjamu selera bersama dua orang minah cun yang bakal terbang ke London tidak lama lagi... Jadi, sebelum mereka pergi, eloklah aku keluar dan temankan mereka-mereka ni melayan masakan Malaysia... Nanti bila dah sampai sana, kemungkinan mereka ni terpaksa 'berpuasa' dan tidak boleh makan sembarangan...

Photobucket
Noodle Station... Ianya setanding dengan Secret Recipe dan lain-lain...

Destinasi yang dituju ialah Noodle Station yang telah berhampiran Uptown Gombak... Tempat ni masih lagi baru dan banyak shop lot disitu belum lagi dibuka... Sebelum ni aku memang perasan mengenai kedai mee ni cuma aku tak berkesempatan untuk singgah dan makan disana... Setakat lalu dan pandang sahaja... Baru-baru ini pulak, aku terbaca satu entry yang ditulis oleh
Axim mengenai pengalaman dan aktivitinya ketika berada di Sunway Carni beberapa hari yang lepas dimana dia telah singgah di kedai yang sama dan menikmati makanan disitu... Terliur aku bila melihat gambar yang dipaparkan didalam blognya sehingga membuatkan aku rasa tertarik untuk mencuba makanan disini...

Aku sampai dah dekat nak Maghrib... Elok sangat-sangat la sebab tak perlu aku nak pening2 kepala mencari juadah untuk berbuka puasa... Aku hanya perlu masuk dan memesan makanan yang aku hendak dan kebetulan ketika aku sampai itu, cuma ada beberapa orang pelanggan sahaja yang ada didalam restoran tersebut... Lucky me!...

Photobucket
Aku tengok gambar2 ni saja sudah cukup membuatkan perut aku berkeroncong... Hehehe...

Aku memesan makanan iaitu "springly mee with egg and sliced beef" (kalau tak silap aku...) beserta chocolate milkshake... I'm crazy about chocolate especially when they blend and mix it will cream and milk... Rasa sedap giler!... Giler pun tak sedap macam ni... Heheheheehe... So, tak sampai beberapa minit, minuman yang aku pesan sampai di meja dan sedang elok, waktu Maghrib pun masuk... Maka berbuka lah aku dengan chocolate milkshake tu dulu sambil menanti mee yang aku pesan...

Photobucket
Menu makanan... Macam-macam ada!...

Apa yang menarik mengenai restoran ini ialah konsep yang diguna pakai hampir sama macam Secret Recipe dan lain-lain... Kalau Secret Recipe memang terkenal dengan kemahsyuran kek nya, Noodle Station ini memang sinonim dengan namanya dimana mereka menyediakan beraneka jenis hidangan mee... Dari yang berkuah sehinggalah yang kering; macam-macam style ada!... Pilih saja mana yang berkenan... Kalau tak silap aku, keistimewaan makanan disini ialah mee yang digunakan dimana ianya dibuat sendiri daripada tepung dan telur... So, you won't find this kind of mee in any market... Struktur dan rasa mee tersebut juga berlainan, tidak sama seperti mee yang pernah kita makan... Masa memula makanan aku sampai, aku ingatkan mee tersebut tidak dimasak dengan betul sebab nampak macam mentah je, tapi sebenarnya mee tersebut memang begitu... Sekali aku rasa; mak aiii.... Terus tak berhenti tangan aku menyuapkan makanan ke dalam mulut... Terus aku tak pandang kiri kanan dan bertegur orang... Betul-betul menghayati setiap suapan ketika itu!... Hehehehehehe...

Photobucket
Makanan yang aku pesan... Slurrrrpppp...


Photobucket
Air yang dipesan oleh kawan aku... Entah air ape tah; atas kaler pink, bawah kaler biru... Pelik...

Dari segi harga pula, memang berpatutan... Kebiasaan bila kita pergi ke restoran seperti Secret Recipe dan lain-lain, kita akan berbelanja tidak kurang dari RM20... Tetapi bila makan di Noodle Station ni, kedua-dua pesanan aku cuma memakan kos sebanyak RM13 sahaja... Mee yang aku makan tu berharga RM6 (mangkuk besar dan banyak juga isi kandungnya) dan chocolate milkshake berharga RM7... Tak la mahal mana... Reasonable jugakla...

Mungkin selepas ini, aku akan cuba menu yang lain pula, Insya Allah... Banyak benda aku tak cuba lagi ni... Oh ya, jangan risau kerana semua makanan di dalam restoran ini ditanggung HALAL... Jadi, tiada keraguan mengenainya...


Nota kaki: -
Sape2 ada kat KL atau boring2, jom lepak ngan aku kat restoran ni.....

6 comment:

akak said...

reez..u try yg mee wantan kari or yg tomyam pulak..sedap weh..
akak bungkus wat balik lak...

axim said...

try nanti noodle with BBQ chicken,yang tu pun sedap..

Lily.Lulu said...

eh .. x tau pulak kat gombak dah bukak ....

which part eh reez ???
bleh laa nanti menyinggah kat sinun

Reez said...

Akak...

Wantan curry? Ermmm.. Sounds delicious...

Okeh... Nanti Reez singgah lagi, Reez makan yg tu...

:D

Reez said...

Axim...

Noodle with BBQ yang mane satu Axim? Yang with soup ke yang dry?

Jom ikut Reez makan sekali....

:D

Reez said...

Lily,

Dah bukak... Rasanya maybe Lily pernah pergi kot.. Dia kat Danau Kota...

Si Nikli pernah sebut tempat tu, rasanya kalian mesti pernah gath kat sana... Dia dekat ngan Uptown Danau Kota tu...

Sebaris ngan Old Town White Coffee ngan Boraque Restaurant...

Bila nak pi? Ajak Reez skali nanti... Leh sembang2...

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.