Saturday, 25 October 2008

Lusa, cuti umum sempena Deepavali... Jadi hari ini, esok dan lusa ramai antara kita mengambil kesempatan sempena cuti umum untuk mengadakan aktiviti rumah terbuka, kerja kawin dan sebagainya...

Hari ini, aku ada banyak jemputan yang rata-ratanya diterima sejak awal bulan haritu... Majlis perkahwinan ada satu dan disusuli dengan 2 jemputan rumah terbuka... Sebenarnya rumah terbuka tu ada 3 tapi satu tu aku tak dapat nak datang dan dah maklumkan awal2... Banyak sangat tempat nak pergi dan semuanya dalam tempoh 24 jam!.... Hehehehe...

Seawal jam 12.00 pagi, aku sudah bertolak dari rumah menuju ke Bukit Sentosa, Rawang untuk menghadiri majlis kenduri kawin seorang yang istimewa dalam hidup aku... Sebenarnya, yang kawin ialah adiknya dan dia telah menjemput aku sejak 2 bulan yang lepas... Beria-ia dia mengajak aku datang kerumahnya di Rawang... Jadi, untuk tidak menghampakan dirinya (takut nanti kang, merajuk pulak... hehehehe...) aku datang la jugak walaupun terpaksa meredah jalan yang jem kat Rawang tu... Kalau ikut highway, rasa jauh... Pastu, nak kena bayar tol lagi...

Sampai je sana, dah pukul 2 lebih... Waktu tu pengantin tengah berarak dan bersanding... Memang sedang eloklah... Memandangkan aku cuma bersendirian, aku hanya buat hal sendiri... Duduk dan makan... Cadang tak nak lama-lama kat situ sebab aku nak kena menghadiri majlis rumah terbuka kawan-kawan yang lain... Last-last, melekat lama pulak gara-gara dia meminta aku supaya menunggu dia sementara dia melayan tetamu yang datang berduyun-duyun... Maklumlah, dah datang rumah dia, dia tak nak lepaskan aku balik!... Aisehhhh...

Lama gak aku duduk situ... Tetamu datang silih berganti... Aku masih lagi tak balik-balik... Sampai aku dah mati kutu tak tahu nak buat apa kat situ... Air dah bergelas-gelas aku teguk.... Sampai kembung perut aku ini dibuatnya... Yang si dia lak, kejap-kejap terintai-intai tengok aku ada lagi ke tidak... Takut sangat kalau-kalau aku dah balik... Takpe lah, kerana dia, aku sanggup buat apa sahaja... Kurang-kurangnya, aku dah memenuhi permintaan dia kali ini biarpun aku menanggung kebosanan yang teramat sangat... Hehehehe...

Selepas majlis tamat, barulah aku dibenarkan pulang... Macam kena tahanan ISA la pulok... Kalau gini la esok lusa, mau aku jadi sakit jiwa... Takpe lah... This is first and last aku tunaikan permintaan dia... Esok, dia kena ikut cakap aku pulak... Kena berkompromi...

Aku terus menuju ke rumah kawan di Rawang juga... Nasib baik dekat, sempat juga aku singgah walaupun waktu tu dah petang... Makan sikit dan lepas tu aku terus beredar balik ke KL... Hari pun dah nak senja... Aku tengok jam dah nak masuk Maghrib... Kalau ikutkan, ada satu rumah lagi yang aku nak pergi, tapi memandangkan hari dah senja, aku terpaksa batalkan niat aku... Aku call member aku ni dan ceritakan perkara sebenar... Dia tak kesah dan dia risau juga kalau-kalau aku jadi datang... Rupanya, makanan rumah dia dah habis... Ramai sangat yang datang katanya... Kalau aku datang gak, dia tak tahu nak hidang ape... Hehehehe... Lega la juga, tapi aku tetap akan singgah rumah dia hari Deepavali nanti... Just to make it up to my promise...



Nota kaki:-
Tahun depan, nak kena sediakan satu organizer... Apa sahaja jemputan, aku akan masukkan dalam organizer aku... Rasa-rasanya, macam banyak sangat jemputan.. Macam YB la pulak... Hehehehee...

Sorry, gambar tak ada kerana bateri kamera dah 'kong'!... Adehhhh...


2 comment:

manje said...

salam reez

bagus gak idea tulis dlm organizer jemputan atau aktiviti2 yg kene g nih... kite sendiri pon tak teringat kalau dah sumenya serentak, hari yang same...

Amar said...

I guess organizer is not required hp pun dah memadai as long as u know how to use it.

I wonder whether we are now no longer as frens as before. But thank you if you have read my msg for rumah terbuka .

 

Copyright 2010 Biar Berakhirnya Di Sini.

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.